The Void Forum

Službeni forum The Void fanzina

It is currently Fri Jan 08, 2010 9:04 am

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodosli na <strong>The Void forum</strong>.

Trenutno ste logirani kao Gost ovog foruma, ako zelite sudjelovati u raspravama morate se logirati ili <a href="/profile.php?mode=register">registrirati</a>!

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Zombi
PostPosted: Fri May 23, 2008 5:40 pm 
Raid Leader

Ima ovdje i ljubitelja zivucih mrtvaca, pa nesto i o njima...

Vladari filmske B-produkcije, zombiji su pojedinci kojima je ili netko isisao dušu iz tijela ili su crnom magijom oživljeni iz mrtvih.
Zombiji potječu iz vudu religije na Haitiju, gdje još vjeruju da ljudi mogu pasti u bezuman trans, poput hodajućih mrtvaca koje viđamo na filmu (ali ne vjeruju da tim ljudima otpadaju udovi i da žderu ljudsko meso). Etnobotaničari koji su proučavali taj običaj otkrili su biljnu drogu koja može dovesti u katatonično stanje nalik onome u kojem se nalaze zombiji.

Zombi je tradicionalno ne-mrtvo biće koje je oživljeno na Karibima pomoću vudua. To je mrtvo tijelo re-animirano u živo, a za zombije još koristimo naziv živi mrtvac. Zombiji su postali jedni od neizostavnih likova horor romana današnjice, a hrane se ljudskim mesom. Asocijacija sa stanjem u kojem se zombiji nalaze je zombizam.

Riječ zombi na kongoanskom nzambi (koja je pak nastala od riječi zumbi što znači fetiš) znači bog i bilo je ime božanstva u obliku pitona (nikako ga miješati sa sličnim zmijskim božanstvom - svetom zmijom mudrosti Danbhalah Wedo Ye-H-We).

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 9:37 am 
Warrior Knight

Daj nešto malo opširnije o njima, volim zombije :wink:

Image

Profile  

Post subject: Re: Zombi
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 12:00 am 
Initiate

Location: Somewhere Between the sacred silence and sleep...somwhere above & beyond...
obyzouth wrote:
IEtnobotaničari koji su proučavali taj običaj otkrili su biljnu drogu koja može dovesti u katatonično stanje nalik onome u kojem se nalaze zombiji.

Oces reci da postoji droga od koje se urokas i sta ? ustanes ako si mrtav ili ovako ziv postanes zombi i jedes ljude ? :D

the life behind the music you are listening to.
Listen to it the wrong way and you'll miss everything.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 12:04 am 
Raid Leader

Pa, mislim da su sada neki ljudi s foruma lagano postali zombiji (ja sam manje više uvijek bila), matura, ispiti...

Image

Profile  

Post subject: Re: Zombi
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 8:09 am 
Žrtva Thunderdomea

Vido wrote:
obyzouth wrote:
IEtnobotaničari koji su proučavali taj običaj otkrili su biljnu drogu koja može dovesti u katatonično stanje nalik onome u kojem se nalaze zombiji.

Oces reci da postoji droga od koje se urokas i sta ? ustanes ako si mrtav ili ovako ziv postanes zombi i jedes ljude ? :D

Pa ne moraš nužno biti kanibal ako si zombi. To je prisutno u hororima samo radi efekta. Dakle, uzmeš drogu, i vjerojatno se ponašaš kao zombi dok te ne popusti...

I have seen horrors you people wouldn't believe... In the Thunderdome... They marked me for life... And they will open it up again, and the horrors unleashed... Others will bear the scar, mark my words...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 8:26 am 
Initiate

jok!droga je toliko jaka da ti unisti mozak, tako da i nakon njenog prestanka si zombie. ako se ne varam koristi se otrov kurare, koji je jedan od najjacih na svijetu. neki voudoun svecenici bi ubacili otrov u nekog covjeka, putem hrane(mislim, vec sam malko zaboravila) ili putem strelica i on bi od tog otrova skoro pa umro.tocnije njegove vitalne funkcije bi se svele na minimum i on bi bio proglasen mrtvim.zatim bi ga pokopali ,a svecenik bi fino lijepo dan ili par dana nakon sprovoda dosao, ubrizgao mu protuotrov i pogidao ga iz 'mrtvih'. toom covjeku bi mozak bio toliko ostecen da se ne bi mogao nicega sjecati i imao bi cesto jedino primarne reflekse.tako da jedino sto je taj covjek mogao raditi jest sluziti tom sveceniku kao maltene teretna zivotinja.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour