Evo da vas malo informiram o Warhammer sceni u Hrvatskoj, nabavljanju figura i tako to.
Quote:
Više sam imao u planu da se negdje okupimo ili da se zaletimo na jedan takav event, naučimo pravila i jedna stvar vodi do druge... Stolovi su malo nekonvencionalni, ali bi mogli nešto improvizirati.
Što se tiče ovoga, najbliži turnir je mislim u Slavonskom Brodu, organizira ga udruga Panonia Minor, zove se "The Spring Gathering" i održava se u travnju uglavnom...ne znam jel imaju Wh40k turnire, znam da tamo preferiraju WHFB. Također vijesti na stranici su im malo stare (2006. godina), a forum ne radi, tako da ne znam šta je s time, ali pretpostavljam da bi se trebalo i ove godine regularno održavati.
Link na stranicu --->
Pannonia Minor
U Zagrebu postoje dvije udruge igrača, UMS Agram i Arkadia.
UMS Agram:
Tamo vlada podjednako zanimanje za Wh40k, WHFB i LOTR...turniri se održavaju tako...otrpilike jednom po godišnjem dobu, kao i svugdje drugdje. In fact, jedan je upravo u tijeku - Agram Atmosfere.
Više o tome na --->
UMS Agram
Arkadia
To je uglavnom Wh40k orijentirana udruga, sve ostalo uglavnom isto...turniri se održavaju kako je već navedeno.
Link --->
Arkadia
Naravno, na stranicama se nalaze i forum...regan sam na oba...možete dijeliti mišljenja, ideje, taktike i sl...klasika.
Što se tiče nabavljanja figura, ima više opcija:
1) Land of Magic - cijene nisu baš divne, u Osijeku više ni ne dobijaju Games Workshop produkte, možda se eventualno može naručiti da pošalju iz Zagreba.
2) Games Workshop Online Store - dakle, kupovina online preko stranice proizvođača, ima izbor praktički svega (i starih i novih figura), ali što se tiče slanja nije baš najdivnije....čeka se po 2, 3 tjedna, zna se udariti i carina na to. Ima UK verzija i US verzija...US ima bolju preglednost i izbor methinks.
GW US -
http://www.games-workshop.com/gws/home.jsp
GW UK -
http://uk.games-workshop.com/default.aspx
3) Maelstrom Games - vjerojatno najhvaljeniji online shop za minijature, sa sjedištem u Engleskoj - brzi su na isporuci (cca tjedan dana), nema poštarine, u većini slučajeva nema carine, i cijene su im u startu 10% niže od standardnih. Jedini nedostatak je što imaju uglavnom figure iz novjih edicija (nemaju out of production i tako to), ali to novim gamerima ne bi trebalo predstavljati neki problem.
Link -
Maelstrom Games
4) Ebay - ne moram ništa posebno o ovome govoriti
Naravno, za navedene stranice su potrebne kartice ili Paypal, ja ih nemam, pa me ne pitajte kako to sve ide.
Eto toliko od mene zasada.