The Void Forum

Službeni forum The Void fanzina

It is currently Fri Jan 08, 2010 9:00 am

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodosli na <strong>The Void forum</strong>.

Trenutno ste logirani kao Gost ovog foruma, ako zelite sudjelovati u raspravama morate se logirati ili <a href="/profile.php?mode=register">registrirati</a>!

Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Sto trenutno citate?
PostPosted: Sat May 24, 2008 2:42 pm 
Raid Leader

Moram, napokon moram sjesti i zavrsiti ovih 20 - ak knjiga koje citam u isto vrijeme, idemo redom:

1. Zene koje trce s vukovima - mitovi i price o arhetipu divlje zene autorice Clarisse Pinkole Estes, kniga ima debelih 575 stranica i svida mi se jungovski arhetipski pristup autorice na divlju zenu bilo kojeg vremena, stivo za sve koje zanimaju tajne zenske psihologije.

2. O prirodi prostora i vremena - autori Stephen Hawking (ja ga inace zovem Stevo) i Roger Penrose (osobno mnogo zanimljiviji covjek od Steve). Knjiga nudi jedan svojevrsni nastavak rasprave izmedu Nielsa Bohra i Alberta Einsteina o temeljima kvantne mehanike (Einstein ju nikada nije prihvatio: "Bog se ne kocka"), gdje Einsteina glumi Penrose. Ovdje su iznesena temeljna pitanja, poput strijele vremena, pocetnih uvjeta pri nastanku svemira, gubitka informacija u crnim jamama i jos mnogo toga intrigantnog. Uglavnom svadaju se o braku izmedu kvantne mehanike i teorije relativnosti.

3. Tkivo svemira - prostor, vrijeme i zasto su stvari kakve jesu -autor Brian Greene, kratka knjizica od 535 stranica, kroz koje letite brzinom c, jer je pisana svakodnevnim jezikom i tek pred kraj skuzite koliko ste duboko usli u tajne svemira.

4. Hiperprostor - znanstvena odiseja kroz usporedne svemire, vremenska izoblicenja i desetu dimenziju - autor Michio Kaku. U svakom slucaju zabavno stivo za sve ljubitelje znanstvene fantastike, jer nezaobilazne su teme poput putovanja kroz vrijeme, visedimenzionalnost, paralelni svemiri, warp, crvotocine, prostorni nabori, strune, superstrune i tako dalje i tako blize. Zanimljivo i za buduce pisce ovog zanra jer mogu vidjeti do kojih je granica dosla znanost danas.

5. Psihologija & alkemija - autor slavni C. G. Jung. Ovu knjigu sam jedva iskopala, morala sam cak ici u Sarajevo u neku antikvarnicu po nju, sto mi nije tesko palo, jer Sarajevo... duga prica.
Freuda sam prozvakala jedva nekako, Jung mi se bas uklapa u moju filozofiju, uglavnom knjiga je u 570 stranica krcata religijsko - psiholoskom problematikom alkemije, gdje su neizostavni i simboli sna kroz mandalu, citam je vec godinu dana studiozno jer me zanimaju snovi, simbolika, uglavnom jungova psihologija.

6.Igra staklenim perlama - H. Hesse. Savrsena duhovna igra u prostorvremenu nedostupnom zbilji u meditativnoj kulturi dalekoj od obicnog svijeta. Btw, morat cu ponoviti Stepskog vuka.

7. O vjerovanju - nemilosrdna ljubav, autor Slavoj Zizek. Zanimljivo stivo jednog lakanovca koji opisuje mnogo nasih svjesnih i nesvjesnih oblika vjerovanja koja su u biti samo beskorisna potraga za bozanskim i ljudskim savrsenstvom.

8. Izgubljene povijesti - istrazivanje najvecih svjetskih misterija, autor Joel Levy. Tu cete pronaci izgubljenu Atlantidu, Zavjetni kovceg, Sveti Gral, Eldorado, svitke s Mrtvog mora, izgubljene Shakespeareove drame i Aristotelove Dijaloge, blago vitezova templara, posljednje pocivaliste Dzingis - kana i jos mnogo, mnogo toga. Legende, mitovi i istina kao razdvojeni pojmovi? Zakljucite sami!

9. Visoka skola hipnoze - Kurt Tepperwein. Ovdje cete biti korak po korak upoznati sa svim tajnama hipnoze kao i njezinim tehnikama, jos ako se volite igrati psiholskih igrica :twisted:

10, 11, ... bla strucna literatura (fizika, astrofizika, C++, JAVA, elektronika, elektrotenika, raznorazne pedagogije i didaktike...), koja nije isto za baciti, samo je nekada dosadna.

I na kraju, molitva za laku noc i dobro jutro, neizostavno stivo:

Umijece ratovanja - Sun Tzu -crpite silnu mudrost iz dubina taoistickog svjetonazora

:lol:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 3:02 pm 
Warrior Knight

Bogami ima toga dosta...

Već dugo nisam čitao nešto drugo osim Siriusa (po tko zna koji put) i Umjeća ratovanja (obavezna lektira). Trenutno pokušavam zgotoviti John Ringa, ali mi nekako sporo ide.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun May 25, 2008 10:16 am 
Raid Leader

Timmothy Zhan - Star Wars: Thrawn trilogija, stari serijal, ali dobar. Moje preporuke.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun May 25, 2008 11:26 pm 
Warrior Knight

Uh pročitao sam ga još prije par godina, serijal mu stvarno nije loš, ali ako nekako možeš probaj pročitati njegov Icarus Hunt, sve je dobro, ali iščupaj posljednje poglavlje iz knjige, inače će ti biti glup kraj, meni je bio katastrofalan.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon May 26, 2008 2:23 pm 
Raid Leader

Kako me samo lijepo gledi taj Digitalni ugljik s prenatrpane police, jos nakon sto upoznah spaljotku od Riharda Morgana :lol: :lol:

E da, ako je netko zainteresiran za procitati ili bar prelistati koju knjigu iz gornjeg spiska, nije problem posto su sve moja djeca (pred bankrotom sam skoro zbog tog hobija).

I da :wall: , kako sam samo zaboravila na natcovjeka od Nietzschea (moj omiljeni humanista) i njegovu prodornu moc pogleda na ovo jadno crvoliko covjecanstvo :sleep: :sick:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 12:21 am 
Warrior Knight

Jedva čekam da se dograbim Black Mana (ehm, knjige), Morgan je stvarno spaljotka, je li netko vidio njegov osvrt na posjet u Hrvatskoj?

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 9:19 am 
Gdje se nalazi!!!!!!!!

Daaaj reci...

Post subject:
PostPosted: Thu May 29, 2008 12:31 am 
Warrior Knight

Evo ovdje:

http://www.richardkmorgan.com/2008/05/holy-shit.html

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 01, 2008 2:41 am 
Jack Adrian - Death Lands: Pilgrimage to hell

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 2:37 am 
Warrior Knight

Dobar početak serijala, ali ostale knjige su srednja žalost, probaj Johna Christophera, on nije loš.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 12:29 pm 
Wanderer

Baš sam prije 2-3 dana završio "The BioTech Century" od Jeremy Rifkina i "Black Man" od Richard Morgana. Obje knjige toplo preporučujem iako prva nije SF nego sociološka knjiga pa ak nekoga zanima i ne-fikcija vezana uz ovo područje neka ju proba. Razlog moje preporuke jest u tome što je prilično usko vezana uz Black Mana tako da se fino poklapa :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 12:27 am 
Warrior Knight

Richard Morgan kicks ass!!!

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 04, 2008 11:17 am 
Wanderer

E, zanimljiv Morganov komentar na Hrvatsku i ZG, covjek se bas uzivio... 8)
Btw, Scorpius, kad ces mi napokon posuditi Digitalni Ugljik:?:

Inace, ja trenutno citam nista vise od clanaka na netu, foruma na koje jos nisam gotovo nista postala (a ima se sta i vidjeti i komentirati), i fuckin' ispitne literature... :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 10:05 pm 
Wanderer

ah, ja također čitam par knjiga u isto vrijeme, damn, moram prestati sa time...trenutno čitam od elizabeth kostove: povjesničarku i nikako da je pročitam jer moram štrebati za jebenu maturu...
trebam završiti i od tada wiliamsa: rat cvjetova, pa knjigu travanjska vještica, a da ne spominjem knjige koje sam uspjela iskopati kod jedne cure...kao što su od anne rice: vampir armand, violina, i od faustice vještice, a sad sam se dokopala i pomrčine od sephenie...grrrrr :x

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 12:13 am 
Raid Leader

Znala sam ja od početka da si ti problematična :twisted: :twisted: :twisted:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 9:51 am 
Wanderer

ma da, problematična, pomalo čudna ali i volim što sam takva. :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 11:47 am 
Warrior Knight

Richard Morgan - BLACK MAN

Jednostavno predobra knjiga, poprilično ima teških izraza tako da mi tu i tamo zatreba riječnik, ali vrijedi svakog retka.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jul 14, 2008 1:22 am 
Initiate

dakle... evo maleni spisak:
čitucka se honor harington davida webera (zaglavila negdje na šestom dijelu, već mjesec dana nikako da uhvatim mobitel u ruke i dovršim knjigu), isto tako zaglavila na 3. dijelu war god trilogije istog autora.
tu sam negdje na početku bujoldicinog the hollowed hunt (imam neku sklonost zaglaviti na zadnjem dijelu trilogija, ili par dijelova pred kraj neznamkolikologija, iritantno! :angryashell: )
isto tako napreskokce uhvatim malo pratchetta...
sve ostalo što je u tijeku čitanja toliko dugo nisam uhvatila u ruke da ću morati ispočetka, jer se više ne sjećam ni o čemu se radilo. :D

Orson Scott Card

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jul 23, 2008 10:39 am 
Raid Leader

Trenutno čitam Neuromancera, prema preporuci The Voida :wink: pisac je William Gibson. Do sada sam pročitao prvih sto stranica, i ne izgleda loše. I da, da, znam da sam to trebao pročitati još ranije, ali prijatelj mi je prije par godina rekao kako je taj roman čista glupost pa sam ga izbjegavao - glupog li mene :boink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jul 23, 2008 10:57 pm 
Initiate

orson scott card:
1. ender's game - osrednje. roman cijelo vrijeme vrišti da bi mogao biti puno više - imala sam osjećaj da virim kroz ključanicu, i s druge strane se događa nešto skroz fora, samo ja ne mogu vidjeti sve. i onda na kraju netko otvori vrata, kad ono - samo je preko ključanice bila nalijepljena sličica. :(
2. speaker for the dead
3. xenocide - ova dva su puuuuuno bolja. card povlači neka ozbiljna moralna pitanja, motivacija likova je puno jasnija, a romani se čitaju jednako lako i brzo kao i prvi
4. children of the mind - slabije od prošla dva, ali da se preživjeti kako bi se priča zatvorila (iako ju ustvari samo pritvori, da im p. im m. pohlepnim izdavačima i potkupljivim piscima, koji nisu u stanju dati čitateljima closure samo da bi kupili novac na sve slabijim nastavcima... a onda pisac rikne a nas 'ko j...)

Orson Scott Card

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 11:04 am 
Raid Leader

Nastavljam lutati u Hiperprostoru.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jul 24, 2008 2:29 pm 
Initiate

i'm going down the reminiscence lane...
čitam g.r.r. martinov "the armageddon rag" po tko zna koji put. tko ga nije pročitao - magarac. :D bolje od ice and fire. za par stotina stepenica. (a za potpuni ugođaj dodati led zeppelin kao glazbenu pratnju)

Orson Scott Card

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jul 27, 2008 2:00 pm 
Raid Leader

Astralni blagoslov-roman Dalibora Mladenovića. Ne sjećam se kada sam naišla na takvu kombinaciju filozofije i duhovitosti :lol:
Roman možete skinuti ovdje:

http://rapidshare.de/files/39963746/Ast ... h.pdf.html

piše se nastavak, preporučujem posjetiti blog Vrlo Vrli Novi Svijet:

http://vrlovrlinovisvijet.blog.hr/2008/07/index.html

Ajd ako netko pročita, voljela bih da prokomentiramo.

Ovo je jedna od rijetlkih stvari koje čitam na kompu, ipak sam ja stara konzerva koja voli listati stranice zavaljena u krevetu.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jul 27, 2008 3:39 pm 
Initiate

skroz se slažem s tobom, ne volim čitati s kompjutera, ali sila zakon mijenja, a kako ne bi običaje - iz financijskih razloga sam prešla na e-formate.
definitivno najjača izjava vezana za e-books je ona koju sam pročitala na jednom forumu (mislim NOSF, ali nisam sigurna): "jebeš knjigu koju ne možeš nositi na wc". :D
ali i tome sam doskočila: čitam ih s mobitela. :D

Orson Scott Card

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jul 28, 2008 5:05 pm 
Raid Leader

Sinoć sam završila u krevetu s laptopom, dobila sam teški ukočitis sjedeći cijeli dan za stolom.
Na wc još nisam bila s njim :lol:

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour