The Void Forum

Službeni forum The Void fanzina

It is currently Sun Dec 06, 2009 1:49 pm

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodosli na <strong>The Void forum</strong>.

Trenutno ste logirani kao Gost ovog foruma, ako zelite sudjelovati u raspravama morate se logirati ili <a href="/profile.php?mode=register">registrirati</a>!

Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: The Void 01
PostPosted: Fri May 16, 2008 1:26 am 
Warrior Knight

Ok, već je naširoko poznato kako nam ni prvi broj još nije izašao niti ugledao svjetlo dana, ali to ipak ne znači da na njemu ne radimo!

Za sada je već skoro do kraja razrađena tema broja: cyberpunk, kao i mnogi drugi članci, recenzije, galerije, priče... itd. Za sada fanzin je težak oko 60-tak stranica s temom broja, pričama i nekoliko članaka, valjda sve skupa neće ispasti pretrpano (realne procjene su da prvi broj neće biti veći od 80 stranica)

Ostalo je još svega par članaka i reportaža za zgotoviti, na svu sreću neće biti velik pdf file kako smo se u početku bojali.

Još jednom moje isprike za ovakvo kašnjenje, ali kad bih naveo razloge ionako mi nitko ne bi vjerovao. Paralelno s prvim brojem radimo i na sljedećem, kako bi malo ubrzali stvari u vezi skorijeg izlaska drugog broja. Od tri naslovnice o kojima smo razmišljali, napokon smo se odlučili za jedno exclusivno djelo mladog Osječkog autora.

Pokušavamo obuhvatiti dosta toga, da se nađe za svakoga po nešto. :mrgreen:

Toliko za sada.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 17, 2008 6:51 pm 
Raid Leader

Ajd, bas si me zaintrigirao s tim brojem stranica, drzim fige :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun May 18, 2008 8:27 am 
Jedva čekam prvi broj...

Naprijed Void!

Post subject:
PostPosted: Tue May 20, 2008 7:20 am 
Raid Leader

Nije da želim postavljati škakljiva pitanja, ali kad je predviđeni datum izlaska prvog broja? Vidio sam na stranicama da je trebao izaći još prije par mjeseci pa me zanima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed May 21, 2008 11:28 am 
Warrior Knight

Hydralisk wrote:
Nije da želim postavljati škakljiva pitanja, ali kad je predviđeni datum izlaska prvog broja? Vidio sam na stranicama da je trebao izaći još prije par mjeseci pa me zanima.

Ehm, mooolim?

:ut3: :mort: :axe: :duke: :whip: :motorka: :uzi: :johnwoo: :motorka2: :ljutit: :wall: :psovke: :rambo: :uzi: :duke: :rafal: :jesus:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed May 21, 2008 5:30 pm 
Raid Leader

Pa samo pitam :cry: nemoraš odmah drvlje i kamenje po meni. Iskreno me zanima kako će fanzin izgledati.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed May 21, 2008 7:53 pm 
Raid Leader

chill :cuger: malo je osjetljiv na tu temu jer ipak Scorpius radi sve sam. Nas par smo mu pomogli sa pojedinim člancima, no to je sve što smo sposobni (šta ćeš, nesposobni smo opčenito :D ). Eventualno što možeš napraviti jest pitati da li ti možeš u čemu pomoći, a fanzin će izači kada izađe, ne može brže nego što ide (ok, može ali se nema novaca).

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri May 23, 2008 12:28 am 
Initiate

A baš sam i ja mislila pitati kad će izaći taj fanzin, dobro da si nas unaprjed upozorio :?

Javila sam prijateljima za ovaj forum, pa će valjda i oni doći.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri May 23, 2008 9:21 am 
Warrior Knight

Ok, predviđeni datum je negdje oko 25. svibnja, koji dan više ili manje.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri May 23, 2008 3:05 pm 
Neznam zbog čega su meni neki ljudi govorili o tome kako je taj fanzin još prije bio izlazio i to na engleskom? Jeli vaš fanzin taj isti ili neki drugi, jel koliko vidim vi još niste ništa objavili. :?:

Post subject:
PostPosted: Fri May 23, 2008 5:05 pm 
Raid Leader

nije to isti fanzin, neki drugi je u pitanju, no baš da se zove vodid nisam nikada čuo...no nebi bilo čudno kada bi već postojao. Ljudi opčenito ostaju bez ideja u zadnje vrijeme pa se svi međusobno recikliramo

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri May 23, 2008 11:13 pm 
Initiate

ok. nudim POMOĆ za vojd broj 2.

ne mislim ništa pisat (osim ako mi se ne da izravna tema i kratkoća teksta), crtat ne znam dobro, tu i tamo znam kvalitetno popljuvat ljude/događaje/prakse (ako smijem u naslov teksta dodat kulturalna analiza imate me)...

ono u čemu mogu pomoć bez ikakva problema je sama izrada fanzina. pretpostavljam da će bit u pdf-u. to mogu radit u indesignu (referencu šaljem na upit). ako će ipak bit html verzija, mogu samo pomoć savjetom. za tako nešto nemam vremena. eto. nudim se, iskoristite me.

ne želim da se sljedeće riječi shvate kao negativna kritika... da li ste sigurni da ćete za svaki broj imat 80ak strana? osim ako nije krcato slikama i stranice nemaju 2 ili više stupaca onda razumijem zašto 80 (mogu objasnit o čemu pričam ako nekome nije jasno). ne znam da li se može očekivati toliki količinski kontinuitet (ako vam je to cilj, ako nije-nikom ništa) za svaki broj

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 9:14 am 
Warrior Knight

Nebelwerfer wrote:
ok. nudim POMOĆ za vojd broj 2.

, tu i tamo znam kvalitetno popljuvat ljude/događaje/prakse (ako smijem u naslov teksta dodat kulturalna analiza imate me)...

ne želim da se sljedeće riječi shvate kao negativna kritika... da li ste sigurni da ćete za svaki broj imat 80ak strana? osim ako nije krcato slikama i stranice nemaju 2 ili više stupaca onda razumijem zašto 80 (mogu objasnit o čemu pričam ako nekome nije jasno). ne znam da li se može očekivati toliki količinski kontinuitet (ako vam je to cilj, ako nije-nikom ništa) za svaki broj

Odlično, možeš pisati neke kolumne? Trebam nekoga baš za te stvari, ako želiš iskaliti bijes... odlično.

Nisam siguran hoće li svaki broj imati oko 80 stranica, možda da, možda ne. Ovako je ispalo igrom slučaja, iako bih volio da ima.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 10:48 am 
Raid Leader

Nagovaram Scorpiusa na jedan mali sneak preview :twisted:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 10:55 am 
Initiate

Scorpius wrote:
Odlično, možeš pisati neke kolumne? Trebam nekoga baš za te stvari, ako želiš iskaliti bijes... odlično.

:twisted:
ajde eto.. može neki pokušaj kolumne :wink: ako treba pomoć sa slaganjem sadržaja isto javi. blab. :idea:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 11:14 am 
Initiate

osobno mogu pisati o mitologiji kelta slavena germana i pomalo vec i norvezana, te naravno davati vjesticje savjete i recepte :) :twisted: .of kors imam posla i sa robotikom(moj botic radi! buwahahahaha).ako nesto od ovog se cini zanimljivo, javite.usput, sto se tice ostalih stvari, sto god da je u mojoj moci, mogu obaviti(ukljucujuci i neke spellove :wink:).

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 12:40 pm 
Warrior Knight

Može :twisted: Odlično, možeš svaki broj posvetiti jednoj od tih mitologija? Tako da jedan broj bude slavenska, drugi keltska, treći nordijska itd.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun May 25, 2008 10:03 am 
Raid Leader

Ajde ljudi da ne bude da se nisam odazvao na prozivku, i ja ću nešto napraviti na tom Voidu, mogu napisati neke članke o igrama na pc-u, ili nešta o znanosti s obzirom da mitove već imate.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun May 25, 2008 11:20 pm 
Warrior Knight

Ma to čovječe, još da Karo napravi onu povijest mača o kojoj sam toliko stvari čuo...

Primljen si :D

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon May 26, 2008 5:11 am 
Ej, jel ti to mene provociraš, jesi ti čuo kako demonstracije prolaze u Kini?

Post subject:
PostPosted: Mon May 26, 2008 8:04 am 
Warrior Knight

Aha, ignoriraju ih... Baš kao i ti taj članak. Za broj 02 očekujem da ga napraviš, pa makar te morao zapaliti kao budističkog svećenika :holelottalove:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon May 26, 2008 2:06 pm 
Raid Leader

Danas me spopade hrpa posla zbog kojeg nazalost ce ispastati Praznina :cry:
Al' potrudit cu se za 2-3 dana zavrsiti onaj velebni krscanski osvrt na cyberpunk

:pray:

Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa...

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon May 26, 2008 6:56 pm 
Initiate

Scorpius wrote:
Može :twisted: Odlično, možeš svaki broj posvetiti jednoj od tih mitologija? Tako da jedan broj bude slavenska, drugi keltska, treći nordijska itd.

sto se mitologije tice, trebala bih onda napraviti cijelu seriju clanaka, od bogova, mitoloskih bica, obicaja i rituala.te naravno usporedbu, tako da ce toga biti puunooo:). usput, zaboravila sam spomenuti moju prvu ljubav, egipatsku mitologiju. prema tome. s cim zelis da krenem i kad? mogla bih nesto sljedeci tjedan sloziti za slovensku mitologiju i obicaje.naravno, ukljucujem posebne clanke za blagdane i njihovo znacenje(paganske blagdane, ne krscanske, dakle malko drugaciji datumi).javi kako ti to zvuci.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon May 26, 2008 11:57 pm 
Warrior Knight

Zvuči odlično, još malo pa sam zgotovio prvi broj, primam članke čim ih napraviš, nisi uopće ograničena prostorom, ako imaš kakvih slika pošalji i njih, bit će zakon. Što se tiče redoslijeda, prepuštam ga tebi na izbor, ovo bi ipak trebalo biti nešto zabavno, pa ti izaberi koja ti se najviše sviđa :)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 9:05 am 
Kud jadne budističke svećenike...

Ej moj članak će ti biti sasvim cool, e a jel može jedan o Sf mitologijama,...

Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour