The Void Forum

Službeni forum The Void fanzina

It is currently Fri Jan 08, 2010 9:10 am

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodosli na <strong>The Void forum</strong>.

Trenutno ste logirani kao Gost ovog foruma, ako zelite sudjelovati u raspravama morate se logirati ili <a href="/profile.php?mode=register">registrirati</a>!

Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Stepheney Meyer - najbolja autorica horrora
PostPosted: Fri May 16, 2008 12:34 am 
Initiate

Jeli netko od vas čitao sve tri knjige o Sumraku od Stepheney Meyer? Meni su odlične i preporučila bi ih svakome da pročita.

Na drugom mi je mjestu zasigurno Stephen King i Dark tower serija, valjda je to jedini serijal u kojem se King približio fantasyu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri May 16, 2008 12:45 am 
Warrior Knight

A da probaš Lovecrafta? On je romantičniji :twisted:

Image

Profile  

Post subject: Re: Stepheney Meyer - najbolja autorica horrora
PostPosted: Sat May 17, 2008 7:10 pm 
Raid Leader

Kira wrote:
Jeli netko od vas čitao sve tri knjige o Sumraku od Stepheney Meyer? Meni su odlične i preporučila bi ih svakome da pročita.

Na drugom mi je mjestu zasigurno Stephen King i Dark tower serija, valjda je to jedini serijal u kojem se King približio fantasyu.

Pih, Stevo Kralj. bas ga i ne preferiram - procitaj Deana Koontza: Cuvari, Zestina, Iskoristi noc, Cudni Thomas, Lice , a Lovecraft je u svakom slucaju nezaobilazno pocetno i zavrsno stivo vezano za nadnaravno. :mrgreen:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun May 18, 2008 9:17 am 
Ako se čita lovecraft preporučam zaključane prostorije, bez prozora, zvučno izolirane, i u podne...

Možda priče ne budu jako jezovite...

Post subject:
PostPosted: Sun May 18, 2008 10:20 pm 
Warrior Knight

Lovecraft je legenda, ali nije za svačiji ukus, sve ovisi kakav tip horrora voliš čitati. Meni osobno, baš ne leže teenejdžerski slash/buffy romani, ali možda te usreći vijest da će uskoro snimiti film po njenom serijalu, prvi je Sumrak i dolazi u kina za nekoliko mjeseci (barem bi trebao), nemam pojma tko glumi, ali vjerujem da ćeš iskopati nekakve podatke.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 01, 2008 6:44 pm 
Wanderer

Pročitala sam sumrak i mladi mjesec od Stephenie Meyer...Knjige su odlične...samo, nikako da dođem do trećeg dijela, Pomrčine :( čula sam da će biti čak i četvrti dio... i, da, snima se film...jeeeeeeiiiiiiiiii :D
sumrak sam pročitala već pet puta i ne mislim stati na tome... ako budete imali vremena i ako volite horore pročitajte od Jamesa Herberta: Mjesec

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 2:35 am 
Warrior Knight

Hmm, ajd priznat ću, nisam stvarno toliki ljubitelj cijele te spike o vampirima, možda zbog toga jer danas ima toliko smeća na tu temu (Interview s Vampirom mi je još uvijek ok npr.) počevši s Draculom 2000 pa na dalje.

Ajd probaj nešto jezovito, npr. Peter Straub "Priča o Duhovima" ili "Čudni Thomas" od Koontza, obećajem ti da ćeš se naježiti dok ih budeš čitala. Nije da pljujem po Stephany, jednostavno nisam raspoložen...

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 9:56 pm 
Wanderer

hmmmmm. ako baš obećavaš da ću se naježiti... šta misliš hoću li imati noćne more ako knjige budem čitala uz zapaljenu sveću i neku spooky muziku? :D uglavnom, hvala na preporuci, bilo bi savršeno kada bi te knjige i našla na policama naše knjižnice... :(
I nije Stephenie za svakog,(ne vole svi čitati tako nešto) knjige su dobre ali bi bile poput ljubavnog romana samo da nema vampira i vukodlaka(ali ih ima, hvala kurcu :D )...ali u svakom slučaju jedne su od boljih knjiga koje sam u zadnje vrijeme pročitala... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 12:33 am 
Warrior Knight

Pa obećajem da hoćeš :twisted: Ja sam ih čitao u polumraku uz pomoć ulične rasvjete kroz prozor, nisam siguran koliko će ti zadati noćne more, ali nevjerovatno je kako neki ljudi imaju talenta opisati neke jednostavne scene na takav način, vidjet češ.

Inače ljubiće zaobilazim u širokom luku, bez obzira na žanr u kojem se nalaze, mislim da je jedini koji sam ikada pročitao bio "Dylan Dog - Daleki pozdrav" i to samo zato jer sam cijelo vrijeme očekivao nekakvu akciju ili užas. Vidiš to je jedna dobra tema za neki topic - ljubav u stravi i užasu, mislim, ipak je horror žanr procvao u vrijeme romantizma, Poe, Byron, Shelley, itd. Svi do jednoga nastrani pisci i pjesnici...

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 11:24 am 
Raid Leader

hmm...to znači da bih ja pisao dobre horrore...ili dobre ljubiće? ;)

možda napravim neki roman od onog rpg-a koji pokrenem...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 1 hour