The Void Forum

Službeni forum The Void fanzina

It is currently Fri Jan 08, 2010 9:03 am

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodosli na <strong>The Void forum</strong>.

Trenutno ste logirani kao Gost ovog foruma, ako zelite sudjelovati u raspravama morate se logirati ili <a href="/profile.php?mode=register">registrirati</a>!

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 12:06 am 
Raid Leader

vidiš, to je još bolja solucija od ove naše :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 8:37 pm 
Da li je istina da čovjek može proći crnu rupu neoštećen?

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 9:56 pm 
Raid Leader

Karo wrote:

Svi smo mi izasli iz crne rupe, netko je pri tome imao vise srece, a netko manje :lol:
No, salu na stranu, u biti znanstvenici tvrde da ne mozes izaci iz crne rupe, dok ti crvotocine jos i daju neku sansu, kada bi upao u crnu rupu igubili bi svaku matematicku i fizikalnu predodzbu o Kari kakvog smo poznavali, ajd nemoj, postoje i drugi nacini da si zaustavis vrijeme (ionako je vrijeme samo tvorevina uma) :mrgreen:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 10:24 pm 
Ali baš bi bilo zgodno da možemo proći!

Mislim da sam načuo i zgodnije stvari, no što je zgodnije od toga da pripadamo iskonskom kaosu koji od nas napravi neštop novo!

Post subject:
PostPosted: Sat May 24, 2008 11:00 pm 
Raid Leader

hm...evo par ideja što bi bilo zgodnije: napraviti istinski kaos (ma da vjerujem da smo poprilično blizu tome kao rasa, ali dobro), ili da ti postaneš utjelovljene istinskog kaosa ;) (zašto služiti drugima kad drugi mogu služiti tebi :D )

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun May 25, 2008 10:06 am 
Raid Leader

Karo wrote:

Mislim da ne. U crnoj rupi staje vrijeme i savija se prostor, i što si bliže centru vrijeme teče sve sporije tako da bio ostao rastegnut nekoliko tisuća godina prije nego bi nestao.

Tako kažu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun May 25, 2008 10:36 am 
Raid Leader

a da li je itko to isprobao pa da može potvrditi ili je sve samo rekla, kazala, mi mislimo ovo mi mislimo ono...?

isto tako ja tvrdim da smo mi svi bog, i kad bi se ujedinili i sredili bili bi isto toliko moćni. no s obzirom da se to nikada neće desiti niti će itko to ikada isprobati...ista stvar sa crnom rupom (i nekim drugim fenomenima)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon May 26, 2008 1:30 pm 
Raid Leader

Arhon wrote:
a da li je itko to isprobao pa da može potvrditi ili je sve samo rekla, kazala, mi mislimo ovo mi mislimo ono...?

isto tako ja tvrdim da smo mi svi bog, i kad bi se ujedinili i sredili bili bi isto toliko moćni. no s obzirom da se to nikada neće desiti niti će itko to ikada isprobati...ista stvar sa crnom rupom (i nekim drugim fenomenima)

Ja bila u jednoj inacici crne rupe kada su me proglasili mrtvom prije 8 i nest' godina. Ali, cudno mi je bilo sto nisam osjecala nikakav gravitacijski pritisak, bila je tama (ne, nije to bio pakao, nije bilo nikakve vatrice ni rostilja), bilo je kako gore, tako i dolje, bas po Hermesovom ukusu, nije bilo materije - cista energija, plutala sam kao misao bez mase u tom bestezinskom prostoru, sve dok nisu naisli Asterix i Obeliks i odveli me na veeeeeeliku zelenu livadu prosetati uz pricice o poimanju svekolikog smisla i bitka (tada sam prvi put shvatila kako si :muha: kad te nadrogiraju; doktori).

Jesmo li mi Bog ili bogovi? Mozda i budemo jednog dana kada jos poradimo na drugim vidovima evolucije i stopimo se svi u jednu misao (kolektivni um)

:locutus:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 12:01 am 
Warrior Knight

Ježim se kolektivnih umova, i toga da pripadam kao dio nekog višeg bića itd, Ako mene pitaš to je samo bijedan način tješenja ljudskih strahova, neki povratak djetinjstvu kad se netko brinuo za njih i bla, bla, bla.

Nije mi jasno zašto ljudi uvijek trebaju nekoga kome će robovati? Ono, njihov problem, ali jebote zašto? Svi toliko seru o slobodi, da bi onda opet pali u neki kolektiv i prepustili nekom drugom da razmišlja umjesto njih.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 9:07 am 
Ok, uzimam pušku i ne odvajam se od nje dok ne budem siguran da vas malih zerglinga ne bude dovoljno mrtvih.

GRGjhjal, jedan um! :shock:

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 9:25 am 
Raid Leader

Scorpius wrote:
Svi toliko seru o slobodi, da bi onda opet pali u neki kolektiv i prepustili nekom drugom da razmišlja umjesto njih.

Sto je sloboda?
I je li naise poimanje same totalno iluzorno, kada je nas utjecaj toliko isprepleten s drugim ucincima, kako samog drustva u kojem zivis, tako i velebnih mocnika koji drze ovu holografsku projekciju u kojoj postojimo.

Nije li nas pokusaj samostalnog odlucivanja slican butterfly ucinku?

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 9:27 am 
Ne nije. Zato što imaš priliku da se odvojiš tako da razmišljaš drukčije.
Ne moraš djelovati da bi znala. Ne moraš čekati da bi imala.

Jednostavna filozofija naprijed-nazad.

Svako slobodno razmišljanje ne podrazumijeva granice, ako ćeš već tupo pričati o tome, pogledaj sebe i ovaj forum. Ti si pod pravilima ovog foruma, nisi li?

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 9:34 am 
Raid Leader

Karo wrote:
Ne nije. Zato što imaš priliku da se odvojiš tako da razmišljaš drukčije.

Svako slobodno razmišljanje ne podrazumijeva granice, ako ćeš već tupo pričati o tome, pogledaj sebe i ovaj forum. Ti si pod pravilima ovog foruma, nisi li?

Mozes li se u potpunosti odvojiti, pa cak i od svojih izbora, dijela, misli?
Cisto sumnjam, koliko god tezila jednom takvom obliku nirvane.

Ja sam pod pravilima dokle ja to odlucujem. I opet Okhamova britva.
Ne krsis pravila uglavnom zbog neke sigurnosti, a opet ima nas - drukcijih, kaoticnijih kojima sigurnost predstavlja samo misaonu imenicu.
Ajmo nastavak u kantinu.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 9:39 am 
Da, ali ako sigurnost je samo misaona imenica onda je tek prava fikcija relativnost tvojih pogleda s kojima ti ne daješ drugima da kreativno izražavaju svoju slobodu namečući im svoje ideale. Tvoje ideje onda spadaju na tri različita pogleda.
1. Kaotično razmišljanje nekoliko trenutaka u kojima hvataš zalet za nekoliko pravilno odigranih karata u svijetu u kojem postoje pravila za koja čak i ti prihvaćaš granice.
2. Ti si jedinstveno biće sposobno prihvatiti granice društva i ideala pa ipak ih skrećeš i ravnaš po svojoj volji koja je izgrađena na osjećajima.
3. Jedinstvenost je izlika.

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 9:42 am 
Raid Leader

Kantina?

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 9:45 am 
Već sam tamo!

Thunderdome!

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2