The Void Forum

Službeni forum The Void fanzina

It is currently Thu Dec 10, 2009 8:22 am

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodosli na <strong>The Void forum</strong>.

Trenutno ste logirani kao Gost ovog foruma, ako zelite sudjelovati u raspravama morate se logirati ili <a href="/profile.php?mode=register">registrirati</a>!

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 09, 2008 8:54 pm 
Trooper

eeeeeeeeeeeee....

sva sreća pa se dogodilo čudo!

In the heat dehydrate, know which breath will be your last

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Sep 11, 2008 8:30 am 
Raid Leader

kvragu i forenzičari, našli 1000 načina za identifikaciju...znači moram naći 1001 načina za uništiti ljudsko tijelo...

koju onu smjenu odrađuješ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 15, 2008 9:58 am 
Wanderer

Nego, jeli ovo thread samo za linkove na stranice artista, ili trpamo i slike ovamo?

U slučaju da je točan odgovor B, samo recite šta želite vidjeti :P

(mislim, znam i neke linkove, ali ne toliko puno njih <.<)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 15, 2008 10:20 am 
Trooper

ma može trpaj šta god misliš da je dobro...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 15, 2008 5:22 pm 
Wanderer

Yay!

Ugl, za početak, evo par Warhammer Fantasy i Warhammer 40K artova od Davea Gallaghera. Čista klasika. (Ne, ne postoji site)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Edit: Kad smo već kod toga, gdje je warhammer sekcija? :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 15, 2008 6:46 pm 
Trooper

ej...predobre su slike, ja sam inače veliki fan warhammera,...

sredimo uskoro thread za to...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 15, 2008 7:18 pm 
Raid Leader

Herr Frost wrote:
Yay!
Kad smo već kod toga, gdje je warhammer sekcija? :P

Pa slobodno si otvori topic o onome što te zanima i čim se baviš :looool:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Sep 15, 2008 9:20 pm 
Wanderer

Hmm, možda si u pravu. Bit će da je to iz mene govorio moj duboko usađeni srah od inflacije threadova.

U svakom slučaju, evo još nekih 40K artova, ovaj put od Mark Gibbonsa.
Image
Bjorn the Fell-Handed :holelottalove:

Image Image Image

Image Image Image

Image Image Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Sep 17, 2008 12:39 pm 
Warrior Knight

Mark Gibbons je legenda, obožavam njegove crteže, ugljen i olovku - kao i razinu detalja :twisted:

Nedavno sam vidio neke nove edicije D&D-a i najavljenog SLA-a, crteži su katasrofalni, a ni Magic karte odavno nisu ono što su nekad bile. Gadi mi se sav taj World of Warcraft/Anime utjecaj koji je zahvatio industriju. Kad je netko uopće poslijednji puta ugledao neku naslovnicu u stilu Frazzete ili Bisleya (osim na naslovnicama heavy metala)?

Jedino je Warhammer koliko-toliko ostao dosljedan kvalitete svojih illustracija i svog ostalog popratnog sadržaja. Wars TCG je imao odličan razvojni tim, ali je projekt nažalost propao do kraja.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Sep 17, 2008 2:15 pm 
Wanderer

Hoo boy, kako se mi ne slažemo. Sorry, ali morat ću malo rastavit tvoj post Image

1. D&D: Iako je art za 4E slabiji od onog za 3.x, ne bih rekao da je toliko loš. Prije hit or miss. Ima užasnih artova, da. Ima i odličnih. A i prosječnih.

2. SLA: Ok, priznajem da s ovim nemam nikakve veze. I'll pass.

3. Magic the Gathering: Kad si zadnji put gledao Magic artwork? Otkad je Jeremy Jarvis art director, kvaliteta artworka je konstantnom usponu. Nadolazeća edicija, Shards of Alara, izgleda prekrasno na načine neviđene još od prije Apocalypsea.

4. Warhammer: Ja osobno mislim da WH art stagnira već godinama. Sve se čini da jedan artist (Kopinski) radi 90% ilustracija, iako mu ne leži sve jednako dobro. Art ne samo da je omekšao nego mu i nedostaje raznolikosti. Ovo se ne odnosi na cardgame, ali pošto je on ukinut, opet smo na nuli.

5. Wars sam vidio nešto artova...recimo samo da me nisu impresionirali.

Također, već sam vidio threadove kako gore kad se počne sa ovom temom, ali zanima me što ti točno misliš da je taj WoW/Anime still koji truje naš artwork.I gdje ga sve vidiš?

P.S. Jako poštujem Frazzettu i Bisleya, iako prvog više nego drugog. Ali ne vidim zašto bi ih današnji artsti morali imitirati. Pogotovo Bisleya koji je čista stvar devedesetih...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Sep 18, 2008 8:30 pm 
Warrior Knight

Herr Frost wrote:
Hoo boy, kako se mi ne slažemo. Sorry, ali morat ću malo rastavit tvoj post Image

1. D&D: Iako je art za 4E slabiji od onog za 3.x, ne bih rekao da je toliko loš. Prije hit or miss. Ima užasnih artova, da. Ima i odličnih. A i prosječnih.

Stvar ukusa pretpostavljam, meni izgleda katastrofalno, razina detalja u crtežima mi je žalosna. Šta ja znam, djeluje mi nekako sređeno na brzinu i previše podsjeća na Wow - to me sve nekako razočaralo.

Quote:
2. SLA: Ok, priznajem da s ovim nemam nikakve veze. I'll pass.

Ok.

Quote:
3. Magic the Gathering: Kad si zadnji put gledao Magic artwork? Otkad je Jeremy Jarvis art director, kvaliteta artworka je konstantnom usponu. Nadolazeća edicija, Shards of Alara, izgleda prekrasno na načine neviđene još od prije Apocalypsea.

Teške riječi. Jasno mi je da je došlo mnogo novih i da su svi genijalni, ja sam više kritizirao rad svojih omiljenih autora kao npr. Rob Alexander i Chritchlow itd. koji su se srozali i više nemaju onu staru čar koju su nekoć imali. To je sve.

Quote:
4. Warhammer: Ja osobno mislim da WH art stagnira već godinama. Sve se čini da jedan artist (Kopinski) radi 90% ilustracija, iako mu ne leži sve jednako dobro. Art ne samo da je omekšao nego mu i nedostaje raznolikosti. Ovo se ne odnosi na cardgame, ali pošto je on ukinut, opet smo na nuli.

Hmm, ne pratim Warhammer card game, ali sam vidio nekoliko novih artova na netu koji su mi zakon i izgledaju puunooo bolji od prijašnjih, ali ne znam za što su točno napravljeni. Jebiga morat ću ih ponovno iskopati.

Quote:
5. Wars sam vidio nešto artova...recimo samo da me nisu impresionirali.

Yep, ima šrota kao i svuda, ali John Howe i dobar komad autora rade zbilja odličan posao.

Quote:
Također, već sam vidio threadove kako gore kad se počne sa ovom temom, ali zanima me što ti točno misliš da je taj WoW/Anime still koji truje naš artwork.I gdje ga sve vidiš?

P.S. Jako poštujem Frazzettu i Bisleya, iako prvog više nego drugog. Ali ne vidim zašto bi ih današnji artsti morali imitirati. Pogotovo Bisleya koji je čista stvar devedesetih...

Šta mislim pod time? E sad, to je već malo teže za objasniti, probat ću. Concept art za Wow ima poprilično karakterističan izgled, ponešto karikirajući i nedetaljan (samo su određeni dijelovi posebno naglašeniji od ostalih gdje se daje dojam detaljnosti dok je zapravo nema), cijelo vrijeme imam osjećaj da Orkovi izgledaju poput negativaca iz Jagodice Bobice a ne kao neke zle nemani. Cijeli stil odiše jednim komercijalnim imidžom koji se zavlači posvuda u fantasy žanru - vjerovatno zbog velike popularnosti Wow-a kojeg mnogi žele imitirati pa čak i Wizardsi sa svojom novom edicijom D&D-a, toliko je očito da se vidi iz aviona.

Anime se s druge strane dobrano zavukao u SF, najviše cyberpunk i space opere. Nova edicija SLA-a djeluje kao crossover Wow-a i Animea, a ne urban-horror. I tko kaže da bi se moralo emitirati stare crtače ?!?!? Ja samo želim više detalja u novim crtežima, nekakav artwork na kojem ću se zadržati i htjeti otkriti sve zgodne detalje.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Sep 19, 2008 10:30 am 
Wanderer

Da se ne mučimo sa citiranjem, samo ću odgovarati redom kako je išlo.

1. Već sam rekao da se slažem da je art za 4E slabiji nego prije. Razlika je u tome što ja ne mislim da je svaki art tamo toliko loš. Također, koliko sam vidio, to su sve radili redom dobri artisti. Kriviti možemo samo art direction.
Ali, što je je,neki artovi vuku na WoW. Nije čudno kad shvatiš da ljudi prigovaraju da sad cjela igra vuče na WoW...

2. Onda si trebao reći da se radi o njima, ovako me navodiš u zablude :P
Iako, meni se čini da Alexander radi baš isto što i uvijek(meni on nikad nije bio jako zanimljiv), a Critchlow je po meni dobar kao i inače. Jedini artist za kojeg sam baš uočio pad u kvaliteti je Rebecca Guay. Sve skupa, čak i najbolji artist može napravit loš art tu i tamo.
Btw, evo Critchlow iz Alare:
Image

3. Provjeri te artove ako možeš, pa reci, baš me zanima. Sad sve ovisi šta ti smatraš pod "prijašnjim" artovima, Rogue Trader, ili drugu (npr.) ediciju?

4. Howe je radio za Wars? Kewl! Mislim, vidio sam par kvalitetnih artista da je radilo za to, ali sve skupa, moj dojam je još uvijek meh.

Što se tiče ovog as WoW artom, slažem se za ovo kako si ga opisao. Cjeli taj stil je ionako proizašao iz rada 2-3 artista koji su tamo bili od početka, i mislim da ih je uvijek više zanimalo da nešto izgleda "cool" ( a pod ovim milsim cool po standardu devedesetih) nego da izgleda dobro. Više me zanima gdje si ga sve uočio, osim u D&D-u, jer ja baš i nisam. Možda sam potisnuo >.<

Što se animea tiče, nisam pretjerani fan. Ali neki ljudi pokreću hajke na art i artiste nekad i samo zato što njih podsjećaju na anime, iako nekad ti ljudi sami ni ne znaju kako točno anime izgleda. Neki idu tako daleko da tvrde da nikakvom stilu crtanja koji nije klasični western fantasy tipa Larry Elmore nije mjesto u roleplayingu. :x
Osobno, mislim da je ova tema krenula poslje uspjeha Final Fantasya VII u americi. Riječ anime se počela izjednačavati sa velikim oružjem, i više nitko ne može nacrtati malo veći mač, da ga netko ne optuži da trpa anime u njegovu igru.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Sep 19, 2008 11:54 pm 
Warrior Knight

Herr Frost wrote:
Osobno, mislim da je ova tema krenula poslje uspjeha Final Fantasya VII u americi. Riječ anime se počela izjednačavati sa velikim oružjem, i više nitko ne može nacrtati malo veći mač, da ga netko ne optuži da trpa anime u njegovu igru.

Hell yeah, tu se slažemo. Kad kažem da je anime zahvatio svijet sf-a itd. mislim upravo na to, a ne na manga portrete ili sl. (iako i njih ima dosta). Velike puške/mačevi koje nose neuhranjeni manekeni koji bi jedva izdržali nalet vjetra ili ženske ratnice s tek toliko oklopa da im posluži umjesto donjeg rublja. Ti artovi izgledaju cool, ali nemaju jebenog smisla - ok sad možeš reći kako je toga bilo i prije, heh djelomično i jest, ali opet ženski likovi su većinom glumili kojekakve robinje koje bi heroj oslobodio i zatim ispunio svoju seksualnu potrebu kao znak zahvalnosti. Nemam ništa protiv ženskih ratnica - dapače takvi likovi su fora, ali su i dalje odjevene kao njihove prethodnice, tek toliko da napale čitatelje ili igrače (ali ajd sad sam malo pretjerao, nije anime toliko kriv za te motive).

I da John Howe jest radio na Warsima.

Primjeri slični Wow-u: bilo koji monster u Diablo 3, bilo koji elf Nathana Rosarioa, koncept artovi aliena za Star Wars-e, hrpa fantasy web-comica, Unreal Tournament 3, Gears of War, najnoviji nastavak Hulk-a (da da znam kako izgledaju Marvelovi superheroji, ali baci malo detaljniji pogled), nešto Warhammera, Starcrafta i bla bla bla.

Btw, jeli itko čuo da se snima Warcraft film ?!?!?! Stvar je sada navodno u predprodukciji.

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour