Herr Frost wrote:
Hoo boy, kako se mi ne slažemo. Sorry, ali morat ću malo rastavit tvoj post

1. D&D: Iako je art za 4E slabiji od onog za 3.x, ne bih rekao da je
toliko loš. Prije hit or miss. Ima užasnih artova, da. Ima i odličnih. A i prosječnih.
Stvar ukusa pretpostavljam, meni izgleda katastrofalno, razina detalja u crtežima mi je žalosna. Šta ja znam, djeluje mi nekako sređeno na brzinu i previše podsjeća na Wow - to me sve nekako razočaralo.
Quote:
2. SLA: Ok, priznajem da s ovim nemam nikakve veze. I'll pass.
Ok.
Quote:
3. Magic the Gathering: Kad si zadnji put gledao Magic artwork? Otkad je Jeremy Jarvis art director, kvaliteta artworka je konstantnom usponu. Nadolazeća edicija, Shards of Alara, izgleda prekrasno na načine neviđene još od prije Apocalypsea.
Teške riječi. Jasno mi je da je došlo mnogo novih i da su svi genijalni, ja sam više kritizirao rad svojih omiljenih autora kao npr. Rob Alexander i Chritchlow itd. koji su se srozali i više nemaju onu staru čar koju su nekoć imali. To je sve.
Quote:
4. Warhammer: Ja osobno mislim da WH art stagnira već godinama. Sve se čini da jedan artist (Kopinski) radi 90% ilustracija, iako mu ne leži sve jednako dobro. Art ne samo da je omekšao nego mu i nedostaje raznolikosti. Ovo se ne odnosi na cardgame, ali pošto je on ukinut, opet smo na nuli.
Hmm, ne pratim Warhammer card game, ali sam vidio nekoliko novih artova na netu koji su mi zakon i izgledaju puunooo bolji od prijašnjih, ali ne znam za što su točno napravljeni. Jebiga morat ću ih ponovno iskopati.
Quote:
5. Wars sam vidio nešto artova...recimo samo da me nisu impresionirali.
Yep, ima šrota kao i svuda, ali John Howe i dobar komad autora rade zbilja odličan posao.
Quote:
Također, već sam vidio threadove kako gore kad se počne sa ovom temom, ali zanima me što ti točno misliš da je taj WoW/Anime still koji truje naš artwork.I gdje ga sve vidiš?
P.S. Jako poštujem Frazzettu i Bisleya, iako prvog više nego drugog. Ali ne vidim zašto bi ih današnji artsti morali imitirati. Pogotovo Bisleya koji je čista stvar devedesetih...
Šta mislim pod time? E sad, to je već malo teže za objasniti, probat ću. Concept art za Wow ima poprilično karakterističan izgled, ponešto karikirajući i nedetaljan (samo su određeni dijelovi posebno naglašeniji od ostalih gdje se daje dojam detaljnosti dok je zapravo nema), cijelo vrijeme imam osjećaj da Orkovi izgledaju poput negativaca iz Jagodice Bobice a ne kao neke zle nemani. Cijeli stil odiše jednim komercijalnim imidžom koji se zavlači posvuda u fantasy žanru - vjerovatno zbog velike popularnosti Wow-a kojeg mnogi žele imitirati pa čak i Wizardsi sa svojom novom edicijom D&D-a, toliko je očito da se vidi iz aviona.
Anime se s druge strane dobrano zavukao u SF, najviše cyberpunk i space opere. Nova edicija SLA-a djeluje kao crossover Wow-a i Animea, a ne urban-horror. I tko kaže da bi se moralo emitirati stare crtače ?!?!? Ja samo želim više detalja u novim crtežima, nekakav artwork na kojem ću se zadržati i htjeti otkriti sve zgodne detalje.