evo onda ću se ja ubaciti malo kao "kritičar" na tematiku vampira i morbidnosti, kao osoba koja je o tome raspravljala sa svećenikom (ne pitajte zašto...).
Ako volite krv, da vas se mući, tretira ko stoku itd ne trebaju vam vampiri za to, samo dođite i družite se samnom
nad naravna bića? pih, ako vam je to opsesija u životu, ljudi mašili ste sami sebe. Život je to što je, samo vam trebaju oči da ga vidite! Sve što vam STVARNO treba da bi ste uživali u životu nadohvat vam je ruke. Volite trupla? Imate groblje, ulične bande itd. Volite sex? Samo odite vikendom van na party-e (ili neka slična masovna okupljanja). Želite ljubav? Prošetaj te se gradom tijekom tjedna i sjednite negdje na kavicu gdje se osječate ugodno...
hm, da vampiri? Pa nema neke znanstvene osnove za sve to. Prvi PISMENI oblik vampirizma je zabilježen na grobu nekog cara (bizantskog ako se ne varam), koji je navodno volio piti krv svojih neprijatelja. Što se tiče vampira na našim krajevima, oni kao takvi NE POSTOJE! MI HRVATI NE VJERUJEMO U VAMPIRE!!!! (ko bi rekao, jel?). Sva obilježja današnjih vampira su kod nas utjelovljeni u obliku boga\božice morane koja je zavodila muškarce i onda im pila krv i pretvarala ih u osobne robove (razlog zbog čega sam stavio \ zato što je po nekim vjerovanjima morana drugi oblik našeg boga mjeseca, koji je slično to radio ženama...barem po mom znanju). Pa ako želite vjerovati u tako što, vjerujte u te naše bogove

.
A sada o vašim jadnim prepucavanjima. White wolf je najbolje ukomponirao SVE mitove o vampirima IKADA i lijepo ih je prodao. Kada se počelo prodavati poćeli su izdavati toliko stvari o njima da su se i oni zagubili, tako da....živio kapitalizam. Postali su isto ono što i Ann Rice, samo puno morbidniji.
A sada o romanima o vampirima. Da li je itko pročitao Bram Stoker's Dracula? (mislim da sam dobro napisao). Jeste? Odlično, i to vam je previše. Da li ste pročitali ostala razvikana djela? Jeste? Odlično, sada znate što znače plagijati i pohlepa za parom na glupost čitaća.
i sada za kraj, jedna mudra narodna. Želite se i dalje prepucavati oko ovakih iskomercijaliziranih gluposti? Da? Odlično, pipremim svakom sarkofag i osobno ih upoznam sa smrti, ne životom i što znači upoznati vampira....na moj način