Iskreno, mrzim Marvel i sve što on predstavlja. Mrzim njihove glupe i plitke super heroje s njihovom usranom Američkom pravednosti i propagandom. ALI!!!
Ovih šest stand-alone epizoda Ghost Ridera mi spadaju u sam vrh stripova svih vremena. Zakon radnja, zakon likovi, zakon priča, zakon crtež i zakon Phantom Lord koji mi je dao strip da ga pročitam
Nemam nikakvu zamjerku na strip, odličan je od početka do kraja (pogotovo kraja). Ovo je prvi i jedini Marvelov strip u kojem nema onih odvratnih anatomski nemogućih tjelesnih pokreta i po prvi puta imam dojam da je glavni lik uistinu proklet.
[align=center]

[/align]
Radnja prati zapravo dva anđela koji pokušavaju zaustaviti demona da izađe ponovno na Zemlju i tako otvori prolaz cijeloj svojoj legiji, pa tako i novi pakao. U isto vrijeme obje strane dobra i zla šalju svoje izabranike koji će mu stati na kraj, jedino što niti jedan nema nimalo milosti, tako da jedan od anđela nudi izbor Ghost Rideru da stigne do demona i zaustavi masovno krvoproliće prije nego ga se dočepaju bilo koji od ova dva izabranika, za uzvrat ponuđen mu je izlaz iz pakla.
Ono što me se uistinu dojmilo, je priča Gatrha Ennisa i njegova karakterizacija likova, tako da bez problema ima scena gdje izabranik dobra baca autobus pun ljudi ili natjera sedmogodišnjaka da si olovkom izbode oči itd. Jednostavno me cijelo vrijeme pratio taj dojam kako ljudi u cijeloj toj priči nisu ništa drugo nego insekti zahvaćeni u sred tog okršaja na koje se nitko ne obazire.
Naravno strip je prepun odličnih citata koje će te i sami izgovarati još mnogo puta.
I još samo da malo kažem par riječi o crtežu - prejeben je !!! Svaki panel izgleda poput umjetničkog djela, iste kvalitete kao i naslovnice i prepuni su detalja koje možete promatrati i diviti im se iz kadra u kadar.
Definitvno strip koji me se dojmio više nego "The Saint of Killers" ili Lobo. Odličan uradak.