The Void Forum

Službeni forum The Void fanzina

It is currently Fri Jan 08, 2010 9:18 am

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodosli na <strong>The Void forum</strong>.

Trenutno ste logirani kao Gost ovog foruma, ako zelite sudjelovati u raspravama morate se logirati ili <a href="/profile.php?mode=register">registrirati</a>!

Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 
Author Message
 Post subject: Apokalipsa
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 7:40 am 
Raid Leader

Bliži li nam se kraj svijeta, vjerujete li u proročanstva koja navještuju isti, za koje ste sve verzije kraja čuli???

Ili mislite da smo sposobni pobijediti sve katastrofe koje nam prijete i evoluirati u viša stanja svijesti???

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 02, 2008 10:43 am 
Raid Leader

katastrofe su već tu, kraj svijeta je već počeo...a što se nas tiče...pa premale smo duše da bi evoluirali. Previše smo opsjednuti vlastitim problemima i potrebama da bi sagledali cijelu sliku. Što se tiče evolucije - ni bilzu. Jedini spas nam je bijeg u svemir za opstanak rase.

...ja jedino čekam da se sami pobijemo nuklearnim raketama prije nego nas uništi sama pohlepa za bogatstvom i nuištavanjem majčice nam zemlje. Tako barem damo priliku nekim drugim rasama da isprave naše greške i evoluiraju u viši nivo živih bića (npr majmuni?)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 12:59 am 
Warrior Knight

A tko kaže da bi majmuni bili bolji od nas, čak im je i hijerahija u hordama slična našim pradavnim plemenima? Dobiješ opet jedno te istu stvar.

Zapravo postoji li na ovom planetu neka vrsta koja zaslužuje preživjeti apokalipsu i evoluirati?

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 9:48 am 
Raid Leader

Žohari?
Gledala sam dokumentarac u kojem su rekli da bi ta vrsta bez problema preživjela nuklearne katastrofe.

A što mislite o delfinima?

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 10:36 am 
Delfini ne bi preživjeli...

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 11:30 am 
Raid Leader

ne bi, istina, ali kitovi recimo? e oni bi bili zakon...majmune sam spomenio jer većina ljudi ima averziju prema tim bićima pa bi bilo fora da kroz stoljeća zamijenimo uloge i mi postanemo njihovi ljubimci (zamislite koliko bi se ljudi zgrozilo na sam spomen te ideje, a što bi tek crkva napravila.. :D )

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 11:35 am 
Ti baš i nisi gledao Planet Majmuna?

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 03, 2008 11:37 am 
Raid Leader

jesam, zato i spominjem najviše majmune...baš su mi ih tamo lijepo odradili :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 04, 2008 11:29 pm 
Raid Leader

Jeste gledali vijesti? Mislim na Krhko!!!

Image

Meho se izgleda umorio od cijepanja atoma i htio pauzu za :kavica:

Image

Last edited by obyzouth on Thu Jun 05, 2008 12:31 am, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 05, 2008 12:23 am 
Raid Leader

Vjerujete li u koincidenciju, sinkronicitet i takve stvari???

NUKLEARNI REAKTOR na elektrani Krško u Sloveniji je u kvaru, zbog čega je Europska komisija isključila elektranu i odaslala upozorenje državama članica EU. Europski je povjerenik za energiju Andris Piebalgs večeras u Bruxellesu kazao i da stanje "nije tako loše" i da radioaktivni materijal nije dospio u okoliš.

Stane Rožman, predsjednik Uprave Nuklearne elektrane Krško, izjavio je da situacija nije opasna.

"Elektrana je zatvorena, a pronađeno je i mjesto na kojem curi voda. Sada se pogoni moraju ohladiti, što će potrajati jedan dan, kako bi se kvar mogao popraviti", izjavio je za Reuters Andrej Stritar, direktor Slovenske uprave za nuklearnu sigurnost.

Do istjecanja rashladne tekućine reaktora u krugu zaštitne zgrade, ali nije bilo istjecanja iz reaktorske zgrade. Opasnosti za ljude i okoliš nema, saznaje se od ravnatelja hrvatskog Zavoda za nuklearnu sigurnost, Matjaža Praha.

Vijest o izlijevanju vode iz hladnjaka nuklearke Krško ipak je uzbunila sve zemlje susjede, koje su o incidentu izvijestile u svojim središnjim informativnim emisijama. Sve - osim jedne.

Hrvatsko ministarstvo okoliša šuti

Glasnogovornica ministarstva okoliša Kata Gojević na opetovano ispitivanje kada je do njih došla informacija o kvaru na nuklearki Krško nije htjela odgovoriti - "molim Vas, obratite se nadležnim ministarstvima", kazala nam je Gojević. Objašnjenje za to što smo jedina susjedna država Sloveniji čije Ministarstvo okoliša nije izvijestilo javnost o opasnosti od radijacije, ma kolika ona bila, Gojević nam hladno odgovara - "ne mogu vam govoriti o nečemu o čemu nemam dovoljno informacija".

Što se tiče "nadležnih" ministarstava na koje je mislila kada je govorila o kvaru na nuklearnoj elektrani susjedne države, Gojević kaže da se radi o ministarstvu gospodarstva koja je zaduženo "za sve što ima veze sa električnom energijom", a što se tiče eventualnih posljedica radijacije "za to je zaduženo ministarstvo zdravstva".

Zadivljujuće, niti ni jedno od ta dva ministarstva na svojim stranicama nije objavilo ni slova o kvaru na nuklearnoj elektrani koja nam je u susjedstvu i kojoj je Hrvatska suvlasnik.

Ima li opasnosti od radijacije?

"EK je informirala zemlje članice o incidentu na reaktoru elektrane u Sloveniji, međutim, upozorenje ne sadrži naputke zemlje članice. U praksi ovo znači - a pogotovo za zemlje susjede Slovenije - budite na oprezu i promatrajte", kazao je ranije večeras glasnogovornik njemačke delegacije u EK, Harald Händel.

O zatvaranju Nuklearne elektrane Krško Europska komisija je obavijestila putem svog ECURIE sustava ranog obavještavanja i obavijest je proslijedila svim zemljama članicama. ECURIE sustav koristi se u slučajevima radiološke ili nuklearne uzbune. U obavijesti se napominje kako je riječ o sigurnosnom zatvaranju pogona. Sustav za uzbune ECURIE od Slovenije je primio poruku upozorenja u 15.38 sati.

Slično upozorenje koje znači opasnost za zdravlje ljudi odaslano je kada su otrovne igračke stigle iz Kine u Europsku uniju. Spiegel piše kako takav alarm upozorava na opasnost od "tjelesne propasti". Ipak, ministarstvo okoliša u Berlinu priopćilo je da nema opasnosti za populaciju, a Austrijsko ministarstvo tvrdi da nema radijacije.

Slovenci pokušali zataškati kvar?

Spiegel piše i kako je incident spomenut samo pri kraju središnjeg dnevnika na prvom programu slovenske televizije i to riječima da "nema opasnosti za ljude i okoliš", te da je "pogon zatvoren zbog rutinskog popravka kakav je napravljen nekoliko puta ove godine".

NE Krško "nekoliko dana" izvan pogona, apsolutni rekorder u radu bez prestanka

RTV Slovenije izvijestila je večeras na svojim internet stranicama da će NE Krško za nekoliko sati biti zaustavljena jer je došlo do ispuštanja vode iz primarnog sustava u sigurnosni bazen. Reaktor trenutno radi s 22 posto kapaciteta i njegovo zaustavljanje još traje.

U Upravi navode da i dalje nadziru nastalu situaciju i tako će biti sve dok situacija ne bude pod potpunim nadzorom. Stanje u NE Krško prati posebna stručna skupina pri Upravi za nuklearnu sigurnost koja je ocijenila da trenutno nema potrebe za izvođenjem zaštitnih mjera u Krškom i okolici.

"Događaj nema utjecaja na djelatnike, stanovništvo i okoliš", priopćeno je iz Uprave.

Ljubljanski 24ur javlja da su Upravi za nuklearnu sigurnost opovrgnuli navode o tome da bi iz okolice elektrane trebalo ili je došlo do preseljenja stanovništva. Inače, NE Krško je rekorder u radu bez odmora među svim nuklearnim elektranama u Europi. Prije posljednjeg remonta više od 550 dana rad NE Krško nije obustavljen.

Vijest prenesena s Indeksa.hr (ne želim komentirati pismenost i upućenost "novinara" koji je ovo napisao).

p.s. obratite pozornost na čovjeka koji obnaša dužnost ravnatelja hrvatskog Zavoda za nuklearnu sigurnost, Matjaža Praha.

Znam da se Oppenheimer ljuti, ali ne mislite li da je ovo malo previše? U stvari, sada će nam trebati manje novaca za obilazak Prypyta, kada bismo mogli imati bližu destinaciju :twisted:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 05, 2008 5:44 pm 
Initiate

obyzouth wrote:

Vijest o izlijevanju vode iz hladnjaka nuklearke Krško ipak je uzbunila sve zemlje susjede, koje su o incidentu izvijestile u svojim središnjim informativnim emisijama. Sve - osim jedne.

ako se ovako nastavi doći će kraj svijeta i svi će za njega znati osim Hrvatske.... leave it to the departemant of environment to cover it up lol

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 05, 2008 10:06 pm 
Raid Leader

ej, kaži što želiš, ali ne znanje je blagoslov. Pazi ovaj scenario: dolazi kraj svijeta, masovna histerija, pljačkanja, silovanja, neredi itd...katastrofa gora od samog kraja svijeta....ako si mislio da si do sada crnjak poslije takog scenarija ti dodje propucati si glavu.

a sada pazi ovaj scenario: dolazi kraj svijeta, ali ti nemaš pojma o tome. Radiš što inače radiš, chillas, na kavici sa ekipicom itd, dani prolaze u jadnom blagoslovu kao do sada i samo na jednom počivaš u miru do daljnjeg....much nicer way to go from my point of view ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 05, 2008 10:32 pm 
Trooper

itachi wrote:
obyzouth wrote:

ako se ovako nastavi doći će kraj svijeta i svi će za njega znati osim Hrvatske.... leave it to the departemant of environment to cover it up lol

ti kad bi i znala da dolazi kraj svijeta bilo bi ti svejedno dokle god imaš tonu čipsa ispred sebe i neograničen pristup mangi i anime-u..... 8) a ja bi ti se najvjerojatnije pridružila.... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Jun 06, 2008 3:13 am 
Kraj svijeta je samo filozofija i strah širokih masa. Moram vas razočarati, ali ova masovna histerija s Krškom nema mnogo smisla ili razloga za paniku, ipak je riječ o jednom rutinskom pregledu prilikom kojeg je iscurilo nešto vode, nama treba nešto veće.

Post subject:
PostPosted: Fri Jun 06, 2008 10:20 am 
Raid Leader

Tako je, mi nemamo nikakvih razloga da iskažemo nepovjerenje našoj nesposobnoj vladi. Dobar dan molim vas, topi se radioaktivna jezgra, možete li mi pomoći?

Ah ne, nemožemo mi smo samo odjel za nuklearnu energiju, molim vas obratite se ministarstvu lova i ribolova to je njihovo područje. I valjda ćeš kada elektrana eksplodira povjerovati u priču o meterološkom balonu ili potpuno prirodnoj strukturi oblaka na nebu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Jun 06, 2008 2:01 pm 
Initiate

Amadea wrote:

ti kad bi i znala da dolazi kraj svijeta bilo bi ti svejedno dokle god imaš tonu čipsa ispred sebe i neograničen pristup mangi i anime-u..... 8) a ja bi ti se najvjerojatnije pridružila.... :D

upravo tako... potrudila bi se procitati sve mange i pogledati sve anime.... jedino bi mi bilo žao što neću saznati kako završavaju Naruto i Bleach lol

Are you a dog, a man, or a monster? - Alucard

yaoi is my anti-drug

All the young people said: "We're too young to die" (...) All the young people said: On a windless night we're trying to change everything"
(No boy, no cry; by Stance Punks)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Jun 06, 2008 5:58 pm 
Warrior Knight

Ni ja za Berserk :cry: a priča je tako prokleto odlična, skoro 300 epizoda bez kraja na vidiku...

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Jun 07, 2008 9:14 am 
Raid Leader

ne znam, meni je za sada ovih mojih 300gb anime-a dosta...mozda ih sve pregledam još jedanput za kraj svijeta (koji nikako neće doći :cryloud: )

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ] 

All times are UTC + 1 hour