The Void Forum

Službeni forum The Void fanzina

It is currently Fri Jan 08, 2010 9:06 am

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodosli na <strong>The Void forum</strong>.

Trenutno ste logirani kao Gost ovog foruma, ako zelite sudjelovati u raspravama morate se logirati ili <a href="/profile.php?mode=register">registrirati</a>!

Post new topic Reply to topic  [ 79 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Anime
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 12:15 am 
Initiate

I think everybody knows what anime is....so... što ste zadnje pogledali? što gledate? je li zanimljivo? treba mi dobrih prijedloga.... svi animei koje gledam su trenutno u fazi 1episoda po tjednu.... pa ako zante neki koji je gotov ili ne, a onak neka tematika horor, shonen (tipa naruto, bleach nije važno samo da se kolju), može i neš romantično, od viška glava ne boli

so here's a few suggestions:
Naruto/Naruto shippuuden
Bleach
Hellsing (normalana serija od 13 nastavaka i OVA)--> za ljubitelje vampira
Death Note
Vampire Knight (ovo je više onak za cure)
Full Metal trilogija (Full metal Panic! FM Fumoffu and FM The second Raid- shonen, sa tonom humora)
Devil May Cry (horo, demoni svašta, smiješno ko vrag)
Black Blood Brothers (također o vampirima)
... čula sam da je Berserk jako nasilan uskoro ću počet i to.... open to suggestions...

Are you a dog, a man, or a monster? - Alucard

yaoi is my anti-drug

All the young people said: "We're too young to die" (...) All the young people said: On a windless night we're trying to change everything"
(No boy, no cry; by Stance Punks)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:19 am 
Warrior Knight

Definitvno preporučam Berserk, ali možda ti se neće svidjeti kraj, budući da je Anime samo jedan dio Mange, i priča nije završena. Ali preporučam ti da pročitaš i strip ako možeš ima ga puno, ali nikada nisam dobio onaj osjećaj kako je radnja razvodnjena, što je recimo slučaj s Death Noteom.

Nakon Berserka stvarno nemam pojma što bih ti mogao preporučiti u takvom žanru, on je maksimum što se tiče nasilja i brutalnosti. (Možda Ninja Scroll, imaš klanje na sve strane, ali možeš pogledati i Mijazakijevu Princezu Mononoke, jednostavno obožavam filmove u kojima su glavni junaci opterećeni nekim prokletstvom i osuđeni na propast)

Inače nisam toliki poznavatelj Animea, gledao sam vrlo malo serija i moje je iskustvo na tom području jadno, ali ti mogu preporučiti neke druge serije koje su meni zbilja posebne:

Cowboy Bebop - plaćenici u svemiru koji jedva spajaju kraj s krajem i muljaju jedni druge na svakom koraku. Dobra mjuza, odlična priča, dobar kraj, sasvim fino razrađeni likovi, do sada nisam našao zamjerki na ovu seriju. Ima ubijanja i takvih stvari, ali serija nije horror i nije nasilna, više je zabavna.

Trigun - haha, pazi sad, ovo će te ubiti - pacifist, svećenik i dvije nevine cure. I to je to, kad kažem da je gl. lik pacifist onda to i mislim, ono doslovno pazi da ne ubije ni muhu. I sad se pitaš pa koji kurac bi to bilo nekome zanimljivo gledati? I ja sam pitao istu stvar, mislio sam da je riječ o nekom gay pičkastom smeću, ali serija je zapravo jedna od top 3 najbolje koje sam ikada gledao. Početak je prilično smješan i cijela serija je puna humora, ali nakon nekog vremena se preobrazi u jednu potpuno ozbiljnu radnju koju više ne pratiš s osmjehom na licu. Moja preporuka.

Tek sam nedavno počeo gledati Death Note i to samo iz razloga što sam pročitao Mangu pa me zanima kako izgledaju Japanske ekranizacije i nije loš, glazba mi se dosta sviđa iako se cjelokupni dojam ne može mjeriti s mangom. Ali svejedno možeš baciti oko, siguran sam da će ti se svidjeti barem prva polovica serije.

Eto, poprilično siromašno, ali nadam se korisno.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 1:36 am 
Initiate

thanx... procitala sam nes malo o berserku...neko nekog valjda siluje na kraju.... princezu mononoke sam gledala prije ne znam koliko godina... tada jos nisam ni bila svjesna da je to ustvari anime... super mi je bio crtani... i to sto kažeš za ta prokletstva... super su mi...lol death note sam isto pogledala...iako mi je prvi dio bio bolji (tada je i glazba bila bolja).... od Mijazakija sam još gledala i Howl's moving castle.... lika isto muči prokletsvo, pretvara se u golemu pticu, čarobnjak je bla bla... umrla od smijeha odličan je crtani... trigun mi se čini zanimljiv....a što se tiče tog pacifista... tiha voda brijege/brege dere... i hvala na preporukama...

yaoi is my anti-drug

All the young people said: "We're too young to die" (...) All the young people said: On a windless night we're trying to change everything"

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 10:05 am 
Raid Leader

Evo, ako nekoga zanima, hrvatski fanzin koji se bavi animeima, mangama i općenito kulturom Azije, posebno Japana.

http://yoshi.iugrina.com/

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 12:17 pm 
Raid Leader

evo i moji savjeti, mada ce se scorpius jako pobuniti, i ukoliko nisi jako poremecena nemoj ih gledati:

ebichu - po meni ima krvi i više nego u berserku (ruku na srce, meni je anime berserk teško smeće), a smiješno je ko sam vrag (i svaka 2-epizoda ima 10min uvod da skužiš fore i humor)

elfen lied - prebrutalno, predobro, presjebano....gledam ga opet i opet i opet i opet...(kao i mnogo drugih anime-a, ali to trenutno nije bitno :) )

Ergo proxy - jako dobar, pogledati do zadnje zadnje epizode da skuzis cijelu pricu. postapokalipticni (mada ti je i to vec sad spoiler, ali nema veze). u rangu sa cowboybeboopom, u nekim trenucima čak i bolji (doduše u nekim i lošiji)

escaflowne - "fantasy" serijal, ima svega i svačega, ma da ako želiš samo brutalu pogledaj dugometražni film a seriju preskoči (ma da sam ja uživao i u seriji)

flcl - nema krvi ni fajtova baš, ali lik redovito dobiva el gitarom u glavu, bolesno i smoješno od početka do kraja....hint: probaj skužiti što znači flcl iliti furi kuri kroz anime ;)

full metal - alchemist - jako dobro, ima pune 54 ili 52 epizode i isto moraš pogledati do zadnje zadnje da skužiš priču, nema toliko krvi koliko manipulacije ljudskim tijelom (trebaš odgledati do kraja da skužiš koliko zapravo ima krvi). "fantasy"

ghost in the shell - must see. obadvije sezone i obadva dugometražna

neon genesis evangelion - samo cu reci: :twisted:

rahxephon - blaža verzija evnageliona (najlakšni način za opisati)

Saikano - scorpius ce te od ovoga odgovarati, ali meni je baš ok anime, ja ga još zovem ljubav na anime način. nema toliko krvi koliko postane psihotičan i sjeban pred sam kraj (da, moraš pogledati od početka do kraja da skužiš cijelu poantu)

Stripy - nije baš anime, ali je bolestan 100 gradi i smiješan dozla boga :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 12:43 pm 
Initiate

yay sad imam šta za gledat cijelog ljeta... pa i duže.... a što se tiče poremećenosti... mislim da sam u tome tamo negdje pri vrhu

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 12:44 pm 
Initiate

obyzouth wrote:
Evo, ako nekoga zanima, hrvatski fanzin koji se bavi animeima, mangama i općenito kulturom Azije, posebno Japana.

http://yoshi.iugrina.com/

lol znam ga... predobar je.... koristila sam to za maturalnu radnju.... imaju dobre kritike

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 12:51 pm 
Raid Leader

itachi wrote:
yay sad imam šta za gledat cijelog ljeta... pa i duže....

ne znam, meni je za sve to trebalo cca 2 tjedna i još vrijeme skidanja, znači negdje 4 tjedna sve skupa.

Quote:
a što se tiče poremećenosti... mislim da sam u tome tamo negdje pri vrhu

vidi se da nas ne znaš uživo :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 12:57 pm 
Initiate

Arhon wrote:
ne znam, meni je za sve to trebalo cca 2 tjedna i još vrijeme skidanja, znači negdje 4 tjedna sve skupa.

whoa.... koliko epizoda pogledaš u jednom sjedenju? lol ak je crtani dobar znam po cijelu noć visit na youtubeu... (tako je bilo kad sam otkrila naruto, a onda i bleach--> 2 litre cole vreća čipsa.... to su bili dani... i pauza za wc svakih 10 eopizoda lol)

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 2:15 pm 
Raid Leader

hm...negdje između 30 i 40 epizoda u jednom danu mi je rekord, a bez ikakvih problema u jednom danu odgledam serijal od 26 epizoda + dugometrazni ukoliko sam slobodan i imam sve skinuto.

by the way, ja sav anime koji odgledam imam skinuto i spremljeno na jednom hard disku, ništa ne gledam preko neta...much better that way :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 08, 2008 3:01 pm 
Initiate

Arhon wrote:
hm...negdje između 30 i 40 epizoda u jednom danu mi je rekord, a bez ikakvih problema u jednom danu odgledam serijal od 26 epizoda + dugometrazni ukoliko sam slobodan i imam sve skinuto.

by the way, ja sav anime koji odgledam imam skinuto i spremljeno na jednom hard disku, ništa ne gledam preko neta...much better that way :)

geez.... 40....dobro... ja svaki tjedan skinem naruto i bleach.. trenutno skidam devil may cry... vec sam pogledala na netu al volim imat na hard disku.... na netu me jedino živcira što VEOH tja servis ko youtube blokira Hrvatsku i ne mogu više gledat... a taman sam bila nasla jednu stranicu sa hrpom animea a ono VEOH poludila sam.... i moram počet učit japanski da se ne zaj***vam sa titlovima.... gnjavaža je ak ne možeš nać titlove.... zasad znam samo kad neko nekog nazove gadom/kujom itd.... zanimljivo je kako prvo što naučim u neko jeziku su psovke... anyway.... zadnji put kad sam gledala puno epizoda za redom bilo je bleach (obicno sam znala skinut po 10 epizoda i sve pogledat) sad sam u fazi 1epizoda tjedno *šmrc*

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 11:40 am 
Initiate

jucer/danas sam procitala mangu Saikano... *Šmrc* jednostavno predivno... *šmrc šmrc*

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 8:47 pm 
Raid Leader

hm, ako voliš tako malo sapunjaste, imam ih par koji su odlični za nasmijat se, meni među najboljim anime-ima ikada...no kaži kada si prvo sve ove preporuke pregledala\pročitala pa ću ti naredati i ostatak ;)

hm..doduše mogao bih postati cijeli moj spisak anime-a, što se mene tiče sve bih to preporučio ljudima da gledaju, ovisno o žanru :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 09, 2008 10:12 pm 
Initiate

Arhon wrote:
hm, ako voliš tako malo sapunjaste, imam ih par koji su odlični za nasmijat se, meni među najboljim anime-ima ikada...no kaži kada si prvo sve ove preporuke pregledala\pročitala pa ću ti naredati i ostatak ;)

hm..doduše mogao bih postati cijeli moj spisak anime-a, što se mene tiče sve bih to preporučio ljudima da gledaju, ovisno o žanru :D

sam ti daj... imam sve zapisano na papiru idem polako po redu... skinula sam berserk... čini mi se da je to malo stariji crtani (nekako mi je slika drugačija)... anyway nemoj se ustručavati.... i hvala unaprijed

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 12:02 am 
Raid Leader

Lets learn japanesse - mogu ti dofurati u srijedu ako 'oš?

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 12:24 pm 
Raid Leader

e sad si izazvala vraga - dala si mi totalnu motivaciju :D
evo lista:
Abenobashi mahou shotengai
Ah my goddess – OVA
Ah my goddess – movie
Ah my goddess – sorezore no tsubasa
Ah my goddess – tatakau tsubasa
Ah my goddess – tv
Ah my goddess – mini goddess
Akage no anne
Angel sanctuary
Appleseed
Appleseed – exmachina
Ayashi no Ceres
Battle angel alita
Blood the las Vampire
Candidate for goddess
Chobits
Cowboy Bebop (movie)
Cowboy Bebop
Death Note
Ebichu
Elfen Lied
El hazard – alternative world
Ergo proxy
Escaflowne
Escaflowne – A girl in Gaea
Excel saga
Final fantasy – the spirits within
Final fantasy II – VII Advent of children
FLCL
Full metal – panic
Full metal – panic TSR
Full Metal – panic Fumoffu
Full Metal – Alchemist
Ghost in the shell
Ghost in the shell 2 – innocence
Ghost in the shell – SAC
Ghost in the shell – SAC 2
Gilgamesh
Gungrave
Hack Sign
Haibane renmei
Happy world
Heavy metal 2000
Hellsing
Hellsing OVA
Inuyasha – The love that trascends time
Inuyasha – castle beyond the looking glass
Inuyasha – sword of world conquest
Iria
Jin roh the Wolf Brigade
Love hina
Love hina – christmas special
Love hina – summer special
Love hina - OVA
Lupin III – dine nostradamus
Lupin III – the first contact (episode o)
lupin III – return of pycal
lupin III – return the treasures
lupin III – stolen lupin
Nausicaa of the Valley of the Wind
Neon Genesis Evangelion
Neon Genesis Evangelion – D&R of Eva
Neon Genesis Evangelion – Death of Eva
Ninja Scrolls – movie
Ninja Scrolls
Onegai Teacher
Pale cacoon
Peace Maker Kurogane
Ragnarok
Rahxephon – Pluralitas Concentio
Rahxephon – serija
Record of lodoss war
Record of lodoss war OVA
Read or Die – OVA
Read or Die – TV
Robotech
Robotech – Movie
Robotech – The Shadow Chronicles
Robotech – Macross Zero
Robotech – Macross Plus
Rurouni Kenshin – movie
Rurouni Kenshin – Reminisence OVA
Rurouni Kenshin – Setsouhen OVA
Saikano
Saikano OVA
Seikai no senki
Seikai no senki II
Seikai no senki III – OVA
Slayers – try
Slayers – next
Slayers – perfect (movie 1)
Slayers – premium (movie 5)
Slayers – return (movie 2)
Slayers – special
Slayers – slayers
Slayers – great (movie 3)
Slayers – excellent
Slayers – gorgeus (movie 4)
spriggan
Stripy
Tales of Eternia
Tenchi muyo – gxp
Tenchi muyo – in love 1(movie)
Tenchi muyo – tenchi in tokyo
Tenchi muyo – OVA
Tenchi muyo – Universe
Tenchi muyo – Daughter of Darkness(mv)
Tenchi muyo – In love 2(movie)
Tenshi no shippo chu – tv
Tenshi no shippo chu – angel's tail (nedovršeno?)
Tokyo godfathers
Trigun
Vampire hunter D bloodlust
Vandread – the first stage
Vandread – the second stage
Witch Hunter Robin
Wolf's rain
Wonderful days
Yamato Nadeshiko shichi Henge

a trenutno gledam da vidim hocu li zadrzati ili ne:
Devil may cry
onegai twins
romance of the three kingdoms
tenjhu(tenjou?) tenge

ne pitaj zašto to sve gledam trenutno, većinom zbog toga što sam vidio link: anime - download
inače sve što imam su kompletirane serije od prve do zadnje epizode, s tim da ima dosta anime-a što sam obrisao jer mi se jednostavno nisu sviđali

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 2:28 pm 
Initiate

yay... *is happy*.... thanx... i devil may cry je odličan.... ima klanja ima humora a to je sve sto jedan takav anime treba imati lol

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 3:01 pm 
Raid Leader

Je l' ima hentaia u tom dugačkom spisku ???

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 3:38 pm 
Initiate

obyzouth wrote:
Je l' ima hentaia u tom dugačkom spisku ???

e da... to je najvažnije pitanje....lololol...
a jel ima stvarno??? *I'm a perv*

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 10:35 pm 
Raid Leader

vidi se da nisi upoznala mene...ipak sam ja ovdje jedan od največih perverznjaka no to nije bitno.

Da ti odgovorim na pitanje: NEMA HENTAI-A. ne držim ga, preloše je kvalitete (u odnosu na većinu anime-a) i ne svrstavam ih u anime (iako oni to jesu). Ipak takve perverzije rađe prakticiram uživo ili ih držim na disku tek toliko dok mi ne prodje volja(u jednom trenutku sam imao cca 10-ak GB hentai-a, no obrisao sam ga radi pravog anime-a, ipak mi je to draži). No ako baš želiš dogovorit ćemo neko privatno gledanje kod mene hentai-a, nije mi problem ponovno poskidati ;)

e da, ako ti išta tješi imam nekolicinu onih japanskih dating\sex igrica (sa prijevodom na engleski naravno) i kvalitetnim crtezima, tj animacijom ko u anime-ima (ono izaberes sta ces reci itd i onda povalis jednu, drugu n-tu curu i izaberes najbolju). E to nikada ne dosadi, uvijek je zabavno još jednom odigrati (ako ni zbog čega drugoga, onda zbog humora i perverzijama u nekima ;) )

inače pogledao sam ovaj tenjou tenge...a ono. Martial arts fore iz cijelog svijeta pokupili. Sam anime se po mom mišljenju previše bazira na prepričavanje pričica iz prošlosti nego na "današnjosti" i nema kraj kakav bi se očekivao, mada iz anime-a se vidi da bi trebao završiti...nekako se bojim da ne zapadne u DBZ sagu, ma da ima potencijal da upravo to postane....inače anime je zakon što se svega drugoga tiče. Ima humora (ne previše nažalost :( ) i JAKO sisate djevojke oskudno odjevene od kojih se jedna transformira u klinku (ah, neizbježne li pedofilije).

U principu koliko ima minusa toliko i pluseva.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 10, 2008 11:03 pm 
Trooper

nema hentai-a?????? :cryloud: a damn....a ja se baš ponadala..... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 11, 2008 2:58 am 
Initiate

no no nemoj plakat.... 'Dea, naci cemo ti hentai-a koliko oces....

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 11, 2008 3:04 am 
Initiate

njah nevermind... pitala sam tek tako.... draži su mi ovi gdje ustvari postoji nekakva radnja, i klanje, krvi na hektolitre, mogu cak i podnijet kad jedan fajt traje 9 epizoda (toliko je trebalo trećem Hokageu u Narutu da umre....)

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 11, 2008 5:59 am 
Trooper

itachi wrote:
njah nevermind... pitala sam tek tako.... draži su mi ovi gdje ustvari postoji nekakva radnja, i klanje, krvi na hektolitre, mogu cak i podnijet kad jedan fajt traje 9 epizoda (toliko je trebalo trećem Hokageu u Narutu da umre....)

postoji i u henati-u radnja....samo malo drugačija.... :looool: no uglavnom, krvi i klanja mi nikad nije dosta(pogotovo krvi), al Hokageovo umiranje kroz tih 9 epizoda je već bilo irititrajuće i naporno....nakon 4. epizode počela sam si postavljat pitanje "oš crknit više?!"..... :|

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 11, 2008 8:37 am 
Raid Leader

erm...vi baš i niste gledale previše hentai-a, jeli? U hentaima postoji radnja, i to poprilično dobra ili obilje krvi ili poveća doza humora i parodija na neke druge anime serijale. U principu izbacite li scene za sex dobit ćete kraći anime.

no kao što sam rekao, ako baš želiš, dogovorit ćemo se ;) (hentai je najmanji problem skinuti)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 79 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour