The Void Forum

Službeni forum The Void fanzina

It is currently Fri Jan 08, 2010 8:53 am

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodosli na <strong>The Void forum</strong>.

Trenutno ste logirani kao Gost ovog foruma, ako zelite sudjelovati u raspravama morate se logirati ili <a href="/profile.php?mode=register">registrirati</a>!

Post new topic Reply to topic  [ 79 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 10:17 am 
Raid Leader

završio upravo sa gledanjem devil may cry...nije loš. Kombinacija van hellsinga i berserka, no za razliku od berzerka uspijeli su prodati foru. U svakom slučaju za opustiti mozak i gledati hektolitre krvi je sasvim ok ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 1:31 pm 
Raid Leader

Arhon wrote:

U svakom slučaju za opustiti mozak i gledati hektolitre krvi je sasvim ok ;)

Upoznah na prste jedne ruke muške koji mogu gledati krv uživo. Zanima me koliko se stvarno uživiš u te hektolitre na papiru, bude li ti nekada muka od toga?
Ako dobro vizualiziraš, mislim da i oni koji gledaju krv svakog dana ne bi mogli tako jednostavno podnijeti tolike količine krvi.

Zapravo, zanima me u čemu je ta fascinacija nekih u krvi, koja je nj. psi podloga.

Samo me zanima :twisted:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 3:58 pm 
Žrtva Thunderdomea

Pa krv i nije neki toliki bed. Meni bi osobno došlo zlo, vjerujem, od odsječenih udova, ali krv mi nikad nije bila problem...

I have seen horrors you people wouldn't believe... In the Thunderdome... They marked me for life... And they will open it up again, and the horrors unleashed... Others will bear the scar, mark my words...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 8:10 pm 
Raid Leader

ja doživio tzv "hektolitre" krvi uživo, i nije neki bed. Odsječeni udovi su bed ukoliko ih ti gledaš a osoba ih sporo odvaja od tijela (ok, još je gore ako si ti ta kojoj se ti isti odvajaju ;) ).

inače psihološka podloga? pa ima ih nekoliko. Imaš poremečaje razne, no imaš i običnu pubertetske podivljale hormone zajedno sa okolinom u kojoj netko odrasta. Ima ljudi (vjerojatno sam i ja jedna od tih) koji na neki način nikako ne izrastu potpuno iz te okoline pa im zauvijek ostane to ok. Doduše, meni je berserk iz tog razloga čisto smeće jer obični vulgaris lik ide okolo i ubija mase ljudi da mu nitko ne može ništa, dok mi je recimo devil may cry sasvim ok jer je lik supernatural (polu čovjek polu vrag). Doduše jedino što mi je dobro u berserku su zadnje 2-3 epizode gdje se vidi da je lik zapravo nitko i ništa.

A kao zadnja opcija (po meni i najgluplja) da ljudi prihvate krv čisto zato što svi oko njega to prihvaćaju...

no idemo sada offtopic...anime anime and some more anime :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 8:16 pm 
Raid Leader

evo da ja postam nešto vezano uz anime - gledao sam malo ovaj romance of the three kingdoms. evo moj komentar: jako loše. Crtež anime-a je negdje iz 70-ih 80-ih po stilu crtanja. Sama radnja mi se čini neki stereotipni samuraji i shogunati iz kaotičnog perioda japana prebačena u kvazi svijet, tj neki alternativni svijet tog doba u obliku tih triju kraljevstva. I naravno, neki likovi koji u svemu tome uspijevaju nači red, dobrotu i ljubav...previše stereotipno i nekvalitetno da bi me zadržalo...

ako vam ni to nije dosta onda ću reći ovo - ovo je prvi anime koji nisam odgledao od početka do kraja.

pih, tih 10gb anime-a nije bilo vrijedno skidanja...ništa, sada moram skinuti malo hentai-a da zaboravim i odigrati koju hentai igricu da se ponovno vratim u normalu, tsk tsk tsk

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Jun 14, 2008 1:30 am 
Initiate

je li i'ko osim mene skuzio kako u animeima muski likovi imaju super uhu ugodne glasove, toliko se udubiš u anime i likove i onda skuzis kako su glumci koji su posudili glasove likovima zapravo starčeki u/pred mirovinom i onda se tako razočaraš.... damn... nasjela sam jednom na to i od onda sam odlučila da vise necu gledati kako ti glumci izgledaju.... a jos gore je kad neki lik ima dobar glas a ispostavi se da ga glumi zensko lolool (Orochimara u Narutu glumi žena, a ima tako prejeben glas... onak malo promukao)

Are you a dog, a man, or a monster? - Alucard

yaoi is my anti-drug

All the young people said: "We're too young to die" (...) All the young people said: On a windless night we're trying to change everything"
(No boy, no cry; by Stance Punks)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Jun 14, 2008 11:31 am 
Raid Leader

e sad ti je jasno zašto ja ne komentiram ženske likove u anime-u ;)

inače sam skinuo sada neki anime the big o, pa ćemo vidjet da li je ćemu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 15, 2008 1:34 pm 
Raid Leader

evo da i ja kažem svoje mišljenje o ovom anime-u nakon što sam ga pogledao.
Nakon prve epizode mi je došlo da ga obrišem, no vrag mi nedao mira, i morao sam ga pogledati do kraja.
Samo crtanje je na prvi pogled jako loše, no ukoliko preživite par epizoda da se naviknete na stil crtanja, skužit će te da je zapravo jako kvalitetan i namjerno je tako napravljen, iz razloga koje ću navesti tijekom ove "recenzije". Radnja je zapravo jako dobra, iako na prvi pogled to nije tako. U principu morate preživjeti do negdje 9-te epizode da se navučete, tako da će te do kraja 26-te gledati u jednom dahu (barem je meni to bio slučaj). Anime sam po sebi kombinira neke čudne stilove koje sam osobno smatrao nekompatibilnim, ali eto uspijeli su u tome. Uvodna špica djeluje kao čisti rip off glazbe iz filma flash (da, flash gordon!), tako da vjerojatno treba nekima vremena za naviknuti se na nju. Glazba se koja se proteže kroz sam anime je čisti bluez zbog samog stila anime-a. Anime je izgleda zamišljen kao neki remake starih američkih crno bijelih filmova i privatnim istražiteljima i post apokaliptičnog svijeta visoke tehnologije koju su svi zaboravili. Od tuda i takav "nekvalitetan" stil crtanja, da poprati originalnu ideju samog anime-a. Ne znam kakva je manga, ali anime mi se jako svidio. Onima kojima se svidio cowboy beeboop vjerujem da će se svidjeti i ovaj anime (the big O). Jedino što je u nekim trenucima djelujovalo kao da se priča razvodni pa su tu sami sebe posprdali (sve suptilno naravno). Skužit će te po jednim ili dvojci likova koje su to epizode u pitanju. Isto tako ima jedan mali detalj (doduše ja nisam brojao dok nisam skužio foru, prekasno doduše), gdje na kraju govori koji je tzv "rezultat" ;)

i da, naravno ne znate skoro ništa do samog kraja, i sam kraj je totalna fora, po meni bolji nego u većini drugih anime-a koje sam gledao.

i za kraj naravno...NEXT ANIME! (stavio skidati flame of recca? netko čuo možda za to? 42 epizode?)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 15, 2008 3:10 pm 
Initiate

jucer sam pogledala Hellsing OVA 4. epizodu....lol kao i obično litre vampirske krvi, Alucardov manijakalni smijeh.... sto ces drugi vise traziti od animea...

yaoi is my anti-drug

All the young people said: "We're too young to die" (...) All the young people said: On a windless night we're trying to change everything"

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 15, 2008 5:57 pm 
Raid Leader

iskreno, ova mi je jako loše napravljena, uopče mi se nije svidjela

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 15, 2008 6:58 pm 
Initiate

Arhon wrote:
iskreno, ova mi je jako loše napravljena, uopče mi se nije svidjela

ne znam meni je ok... samo bi bilo bolje da je onaj fatNazi malo manje govorio i da su ugurali onu scenu kad Alucard s onim brodom dolazi u London i klekne pred Integru.... jedva čekam da to vidim... izgleda da cu morat cekat 5. nastavak... šmrc..... najbolji nastavk do sad mi je treći... ono sve u Riu de Janeiru dok ih je nabio na one stupove, bas onako u stilu Vlada Tepeša...lol i dok je zaj**avo Integru preko telefona pa je ona pop**dila lol najbolji trenutak u cijeloj seriji....

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 15, 2008 7:18 pm 
Raid Leader

a ono, opet mi je previše. puno mi je bolja obična serija, ova je samo rip off serije i to samo scene makljaže, totalno isplahnjujuće za mozak

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 15, 2008 7:43 pm 
Initiate

ok je obicna ali ne prati skroz mangu... a i ima samo 13 epizoda.... citam i mangu bas me zanima kako ce zavrsit, a volimo vidit i animiranu verziju zbog sitnica kao sto su glasovi, gluma itd... a i ovdje mi likovi bolje izgledaju.... u obicnoj seriji Integra izgleda k'o muško lol.... ovdje su je malo ublazili, tu je opet ona njena vječna cigara, al opet ok... a 13 epizoda nije dovoljno za razradu odnosa između njih dvoje, barem ne onakvog kakav je u mangi... no anyway.... to each their own

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 15, 2008 9:29 pm 
Raid Leader

tako je, a što misliš onda kako je u OVA verziji gdje je samo klanje? mislim ono upravo ju gledaš...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 16, 2008 7:12 pm 
Initiate

al ovu gledam zato sto prati mangu (serija ne prati)... a u mangi se događalo svasta (bilo je klanja između ostalog) ali i opet on nju zaj**ava preko telefona, i ne znam svašta... bolje mi interaktiraju u mangi... ok mi je i serija ali je ona ostavila puno nedorečenoga (naj mi je bila 10 epizoda kad je bio onaj flashback to su lijepo uglavili) Integra na kraju zavrsi u tamnici i Alucard ju opet zaje**va.... bilo bi dobro da naprave sequel da se riješi radnja.... well anyway... njah don't wanna fight over sth like anime....

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon Jun 16, 2008 10:55 pm 
Raid Leader

a oko čega bi se svađala? :jesus:

u 99% slučajeva manga je bolja od anime-a (ipak je većina anime-a nastala po mangama a ne obratno), no svejedno mi je gledajući samo sa perspektive samih crtića, obična serija daleko bolja od OVA verzije, baš iz tog razloga jer ima puno više interakcije između samih likova i razrađeniji su. To što je radnja nedorečena do kraja, e ebat ga...

no svakom svoje kako bi se reklo ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Jun 17, 2008 10:29 am 
Trooper

Ah my Godess! :lol:

Iznenadio sam se koliko anime može biti ok bez splash efekata,

ja sam inače zakleti protivnik anime-a, koji sam gledao najbitnije,
ali priznajem zahvaljujući kolegi ovaj anime me stvarno iznenadio sa razinom normalnog ovosvjetskog humora, kombinacijom blesavih likova i dobre priče...

Ocijena do od 1 do 10 , 7!

In the heat dehydrate, know which breath will be your last

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 7:57 am 
Raid Leader

pih, takvih laganih anime-a ima more (osobno mi je negde 40-50% kolekcije tog tipa), samo što oni kultni anime-i se odnose na kvalitetu crteža i same radnje što ih čini kultnim.

inače, obrisao sam i ricca's flame. Anime je podosta loš. Ide na foru ninji, ali jako loše odrađeno. Neka fantasy fora gdje oni kontroliraju vatru i njime se prepucavaju itd. Na kraju da je glavni protagonist ispao zato što mu tatica nije dao da se igra sa vatrom kad je bio mali. Sama kvaliteta crteža je prijelaz između tzv DBZ stila i ovog modernog sa obradom na računalima. U prijevodu, tko voli teška fizička prepucavanja sa forama koja se ne praktički ne mogu prodati nikome osim iskompleksiranim teenagerima sa sklonostima koje graniče sa incestom i sklonostima ka kompleksu boga iz istog razloga a kvaliteta crteža im ne smeta, neka ga slobodno pogledaju, svim ostalima - zaobiđite ga, nije vrijedno lupanja glavom o zid.

inače, konačno sam našao i počeo skidati - mighty max (moćnog max-a)! :D navodno je cijeli, bili živi pa vidili ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 1:04 pm 
Initiate

lol mighty max.... to sam gledala kad sam bila klinka... snimala sam svaku epizodu lololol.... nekidan sam bas pogledala zadnju.... iznenađujuće mračno za razliku od ostalih maeričkih crtanih... ali ipak sa relativno happy endom...

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 1:11 pm 
Raid Leader

zato ga i svi volimo :holelottalove:

inače, skidam ga iz 2 razloga: 1. u nepovrat mi je otišlo 25gb skidanja anime-a (otišlo u smislu tog da je tih 25gb anime-a bilo jako loše pa sam ih odlučio obrisati)
2 razlog: konačno sam ga našao za skidati, pa eto mogu ga skinuti (skinuti kao download, bez perverzija molim lijepo...to bude bilo u drugim postovima ;) )

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 5:19 pm 
Initiate

evo par zakona anime fizike (meni najdražih): (prevodim s engleskog pa mi oprostite pogreške... tj. manjak (čitaj: moje neznanje) hrv. riječi kojima bi se moglo prevesti neke riječi

#1 zakon metafizičke nepravilnosti: normalni zakoni fizike u animeima ne vrijede
#2 kad netko/nešto skoči, biva bačeno ili na neki drugi način poleti/zavrsi u zraku gravitacija se smanji za faktor veličine 4
#3 u svemiru glasni zvukovi, kao eksplozije, su još glasniji, jer nema zraka koji im smeta
#4 prvi zakon pokreta u animeu- u svemiru stalan potisak= stalna brzina
#5 drugi zakon pokreta: što je veća neka mehanička naprava u animeu to se ona brže kreće
#6 vrijeme nije konstanta- vrijeme se zaustavi kad go glavni junak učini nešto impresivno ili cool, usporava kada bivaju ubijeni prijatelji i ljubavnici, a ubrzava dok traje neka bitka
#7 scene koje su se dogodile samo jedanput ponavljau se 3 puta iz 3 različita kuta
#8 sve eksplodira (a sve sto eksplodira prvo se napuše pa eksplodira) najčešće su to veliki gradovi Tokio najviše, naznav je Matchstick City (grad šibica)
#9 nitko nikad ne ostaje bez municije, iznimke su: ako su stjerani u kut, nadbrojani, onesvješteni
#10 ljudsko tijelo sadrži oko 12 galona (oko 45 litara) krvi pod visokim pritiskom
#11 veličina necijih usta proporcionalna je glasnoci kojom priča ili količini hrane koju utrpava u usta, te brzini kojom je jed
#12 kosa u animeima je neunistiva, odolijeva svim vremenskim uvjetima... jedini nacin da ju se unisti je isti onaj za unistavanje demona- nečim ostrim, najčešće katane
#13 kada su seksualno uzbuđeni, muškarci u animeima nemaju erekcije, nego krvare iz nosa (my fav)
#14 uspjesnost nekog napada je proporcionalna glasnoci kojom se izgovori njegovo ime
#15 ako se u animeu preobučete ukostim ili stavite masku na lice, postat cete neprepoznatljivi cak i svojim najbližim prijateljima....

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 5:47 pm 
Trooper

itachi wrote:
evo par zakona anime fizike (meni najdražih): (prevodim s engleskog pa mi oprostite pogreške... tj. manjak (čitaj: moje neznanje) hrv. riječi kojima bi se moglo prevesti neke riječi

#10 ljudsko tijelo sadrži oko 12 galona (oko 45 litara) krvi pod visokim pritiskom

#12 kosa u animeima je neunistiva, odolijeva svim vremenskim uvjetima... jedini nacin da ju se unisti je isti onaj za unistavanje demona- nečim ostrim, najčešće katana

#13 kada su seksualno uzbuđeni, muškarci u animeima nemaju erekcije, nego krvare iz nosa (my fav)

super, 6 galona potroše kad se bore pa ih netko malo bocne katanom, a ostalih 6 je povezano sa seksualnim uzbuđenjem... :D

a ovo za kosu (odolijeva svim vremenskim uvjetima) je ispalo ko da reklamiraš taft.... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 18, 2008 5:55 pm 
Initiate

I know lolololo i ja sam isto pomislila na taft....oj i nije istina 6 galona ode na borbu, 3 galona na nosebleed a ova ostala 3 im ode u jezik.... zato toliko pricaju dok se bore...

yaoi is my anti-drug

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu Jun 19, 2008 12:51 am 
Raid Leader

zato što im se ne da praviti epizodu ili animirance scene za svaki borilački potez, tehniku, stil ili background svakog protagonista pa jednostavno puste ovog da sve to izbrblja...puno jeftinije i vremenski manje zahtjevno. Čista praktičnost je u pitanju...ili lijenost (ja dobar dio tih scena znam preskočiti, dok određene scene mogu gledati mnogo puta ponovo :) )

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun Jun 22, 2008 3:18 pm 
Raid Leader

evo odgledao sam ponovno cijelog mocnog maxa (ah, kako je lijepo opet biti dijete :) )...samo mi nešto nije jasno? gdje je tu crnjak? čisti happy end

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 79 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour