evo da i ja kažem svoje mišljenje o ovom anime-u nakon što sam ga pogledao.
Nakon prve epizode mi je došlo da ga obrišem, no vrag mi nedao mira, i morao sam ga pogledati do kraja.
Samo crtanje je na prvi pogled jako loše, no ukoliko preživite par epizoda da se naviknete na stil crtanja, skužit će te da je zapravo jako kvalitetan i namjerno je tako napravljen, iz razloga koje ću navesti tijekom ove "recenzije". Radnja je zapravo jako dobra, iako na prvi pogled to nije tako. U principu morate preživjeti do negdje 9-te epizode da se navučete, tako da će te do kraja 26-te gledati u jednom dahu (barem je meni to bio slučaj). Anime sam po sebi kombinira neke čudne stilove koje sam osobno smatrao nekompatibilnim, ali eto uspijeli su u tome. Uvodna špica djeluje kao čisti rip off glazbe iz filma flash (da, flash gordon!), tako da vjerojatno treba nekima vremena za naviknuti se na nju. Glazba se koja se proteže kroz sam anime je čisti bluez zbog samog stila anime-a. Anime je izgleda zamišljen kao neki remake starih američkih crno bijelih filmova i privatnim istražiteljima i post apokaliptičnog svijeta visoke tehnologije koju su svi zaboravili. Od tuda i takav "nekvalitetan" stil crtanja, da poprati originalnu ideju samog anime-a. Ne znam kakva je manga, ali anime mi se jako svidio. Onima kojima se svidio cowboy beeboop vjerujem da će se svidjeti i ovaj anime (the big O). Jedino što je u nekim trenucima djelujovalo kao da se priča razvodni pa su tu sami sebe posprdali (sve suptilno naravno). Skužit će te po jednim ili dvojci likova koje su to epizode u pitanju. Isto tako ima jedan mali detalj (doduše ja nisam brojao dok nisam skužio foru, prekasno doduše), gdje na kraju govori koji je tzv "rezultat"
i da, naravno ne znate skoro ništa do samog kraja, i sam kraj je totalna fora, po meni bolji nego u većini drugih anime-a koje sam gledao.
i za kraj naravno...NEXT ANIME! (stavio skidati flame of recca? netko čuo možda za to? 42 epizode?)