The Void Forum

Službeni forum The Void fanzina

It is currently Fri Jan 08, 2010 8:57 am

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodosli na <strong>The Void forum</strong>.

Trenutno ste logirani kao Gost ovog foruma, ako zelite sudjelovati u raspravama morate se logirati ili <a href="/profile.php?mode=register">registrirati</a>!

Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Alternativna povijest
PostPosted: Sat May 17, 2008 6:48 pm 
Raid Leader

Uopce ne vjerujem klasicnoj povijesti, opcenito mislim da je predogmaticna za moj ukus. Oduvijek su me zanimale nestale civilizacije, o kojima se nista ili sasvim malo zna, pocevsi zbog nedostatka pisanih izvora pa dalje. Zanimljivo mi je i cinjenica kako se mitologija svih naroda bazira na istom arhetipskom simbolizmu koji mozda vodi do jednog, istog izvora. Uglavnom, iznenadila bih se ugodno kad bi npr jedna od tema u vasem fanzinu bila npr vezana uz kiklopske gradove nestale pod vodama zemlje ili o tehnologijama koje su imale davne civilizacije, a o kojima danasnja znanost zatvara oci.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sun May 18, 2008 8:58 am 
Dajem potporu ovoj ideji...
Baš bi bilo zanimljivo dati jedan opis makar trenutnih nagađanja o takvim civilizacija...
A onda kasnije krenuti dublje u to...

Post subject:
PostPosted: Sun May 18, 2008 10:11 pm 
Warrior Knight

Ljudi kako me vučete... još malo i poslat ću mail Semiru Osmanagiću da napiše članak, hahaha.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon May 19, 2008 8:10 am 
Raid Leader

samo naprijed, mi ćemo mu reči neka da pozitivnu recenziju ili ćemo mi objaviti jedan lijepi članak o njemu :D ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon May 19, 2008 9:01 am 
Warrior Knight

Hahaha, pričekejmo malo s prijetnjema, prvo ćemo mu dati priliku na fin način :twisted:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon May 19, 2008 3:04 pm 
Joj kakva ideja...
Ima više takvih,
ali ne diraj u bosanske piramide!
To je ionako znanstveno potvrđeno! :lol:

Post subject:
PostPosted: Mon May 19, 2008 7:58 pm 
Raid Leader

Ne dirajte Semira, vec ucite posao od njega i trazite svoje piramide (uskoro ce bundeve ) :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 20, 2008 6:35 am 
Warrior Knight

Mislim da ću mu poslati mejl, pa vidjet što će reći.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 20, 2008 7:18 am 
Raid Leader

Ima dosta materijala za ovakve teme, čak možete napraviti i neku rubriku pa da se svaki puta napiše jedna od tih alternativa. Meni se sviđaju priče o bermudskom trokutu, nestancima ljudi, Kamelot i takve stvari, a mogle bi se ubaciti.

Samo nemojte stavljati one priče o tome kako su vanzemaljci uništili atlantidu ili izgradili piramide.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 20, 2008 10:11 pm 
Raid Leader

Odakle ti te price???
Pa to nisu bili izvanzemaljci, nego zemaljci , samo prije, koliko ono godina, ah 12500 ili vise, negdje oko biblijskog potopa :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 11:48 am 
Biblijeski potop je bio ranije.

Ja ne vjerujem niti jednoj verziji povijesti, povijest pišu pobjednici i prepričavaju je iz neobjektivne prespektive. Da je Hitler pobjedio u WW2 sada bi učili drugačije, o zlim partizanima, amerikancima, rusima i časnom njemačkom carstvu koje je istrjebilo zle židovske infiltratore.

Alternativna povijest drevnih civilizacija ima najviše potencijala da bude ona istinita, jer je naša civilizacija pre mlada da bi se mogla proglasiti pobjednikom.

Podržavam ovakve teorije, jer smatram kako smo nekada davno kao ljudi ipak posjedovali određeno znanje, ali smo ga u međuvremenu izgubili.

Post subject:
PostPosted: Tue May 27, 2008 8:53 pm 
Raid Leader

heh, zar je to toliko bitno?

ako cete iskreno, jedni od najvecih uzurpatora povijesti jest crkva (da, ova naša!). Ona je ujedno kriva i za 800 godina mračnog doba i tehnološkog zastoja, ispiranja mozga masama i čineći ih glupljima (isto ono što danas radi i kapitalizam). Ako želite alternativnu povijest, opljačkajte tajne knjižnice vatikana (da, ima ih) za evropsku i azijsku povijest, a za one preko atlantika opljačkajte bijelu kuću.

jedan kolega (danko, tvrtkac će moći bolje prenijeti njegove riječi) ima baš jedan fini znanstveni dokaz dokle je išla paranoja crkve.

što se tiče ostalih kultura, starih, izgubljenih itd, pomirite se s činjenicom da nikada nećete naći točne informacije o njima, samo ono što nam je dopušteno znati...

a sada dosta crne kronike...atlantida je stara 30 000g i preživjela je skroz do doba herkula. herkul vam je by the way bio genetski projekt atlantidjana (koji su se maskirali i predstavljali kao grčki bogovi by the way) jer su uvidjeli da se po našim genima bliži kraj i to je bio način da naprave super čovjeka po tom smislu. da dobili su nešto drugo. s obzirom da je taj način propao, oni su odlučili uništiti svaki trag svoje civilizacije, da ostatak majmučanstva (da, mi ostali) ne bi smislili nešto tipa - uništi svemir zato što mi susjed ne da taj jedan krumpir spiku a sebe su isforsirano evoluirali tako da im je ostala samo svijest koja nas gleda izdaleka i skuplja svo znanje i spoznaju svemira, paralelnih svemira i svega ostalog gdje fizika gubi svoj smisao...a neki od nas su njih nazvali bog-om i još ih štuju kao grci u davna vremena... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed May 28, 2008 6:07 pm 
Žrtva Thunderdomea

Kako Cthulhu-ično! No, dobra ideja. A ovo sa Atlantidom je prilično far-fetched, don't you think?

I have seen horrors you people wouldn't believe... In the Thunderdome... They marked me for life... And they will open it up again, and the horrors unleashed... Others will bear the scar, mark my words...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed May 28, 2008 9:13 pm 
Raid Leader

Onda MUUUUUUUUUUU :roll:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed May 28, 2008 9:53 pm 
Raid Leader

hej, pa ipak je u pitanju alternativna povijest. ljudi bi te prije 1000 godina objesili kad bi izjavio - ljudi će letjeti jednog dana kao ptice i dirati zvijezde, a zemlju ćemo gledati iz neba odakle nas bogovi gledaju sada, rame uz rame sa njima...so...sticks and bones may someday break my bones, but words cant hurt me :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu May 29, 2008 4:04 pm 
Trooper

ajd kad ste već započeli o atlantidi jel znao itko išta o zemlji lemuria!?!? ( al da nije sa neta po mogućnosti nego iz knjige jer ja nemogu naći ni jednu s obzirom na "bogatstvo" literature vukovarske knjižnice :ljutit: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu May 29, 2008 9:59 pm 
Žrtva Thunderdomea

Znam da je Vergilije iz Moćnog Maxa (pijetao, a ne pile) :lol: bio Lemurijanac... Ako to išta znači... :D

I have seen horrors you people wouldn't believe... In the Thunderdome... They marked me for life... And they will open it up again, and the horrors unleashed... Others will bear the scar, mark my words...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Thu May 29, 2008 10:10 pm 
Trooper

ne baš al opet hvala.. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri May 30, 2008 7:42 am 
Amadea wrote:
ajd kad ste već započeli o atlantidi jel znao itko išta o zemlji lemuria!?!? ( al da nije sa neta po mogućnosti nego iz knjige jer ja nemogu naći ni jednu s obzirom na "bogatstvo" literature vukovarske knjižnice :ljutit: )

Ovo ti nije trebalo!

Ne spominji ih uzalud, nikada ne znaš kada neki gleda iza ćoška! :angrymob:

Post subject:
PostPosted: Fri May 30, 2008 1:57 pm 
Raid Leader

Amadea wrote:
ne baš al

Ne znaš vergilija iz moćnog max-a?!?!? Karo, izbačen si iz dungeona, ona zauzima tvoje mjesto. Pod hitno joj moramo isprati mozak i podučiti ju pravim putem starih crtanih filmova (ti si ionako završio, držao sam te samo zato što te volim slušati kako vrištiš kao mala curica) :whip:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri May 30, 2008 2:11 pm 
vrišti tebi tvoj stomak pa ga ja ne spominjem po forumu uzalud.... :amen:

Post subject:
PostPosted: Fri May 30, 2008 2:30 pm 
Trooper

super, pokušam saznat nešto o onome šta me zanima, a završim na ispiranju mozga.....damn... :cryloud: ajd nek ti Karo ostane u dungeonu kad već voliš kako vrišti, bit će ti dosadno mučit mene ja ne vrištim dobro....

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri May 30, 2008 3:19 pm 
Raid Leader

Karo wrote:
vrišti tebi tvoj stomak pa ga ja ne spominjem po forumu uzalud.... :amen:

kako ne evo već si ga spomenuo uzalud :D
no moram i suzu sada ispustiti kako si me usrećio...postao si pravi mali ljuti čovječuljak, tako sam sretan danas :)

neboj se, naučit ćeš vrištati jako lijepo... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri May 30, 2008 3:25 pm 
Žrtva Thunderdomea

Arhon, pa odmah bi curu u dungeon stavio? Niste se ni upoznali kako treba! Iako, pohvale na inventivnosti...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri May 30, 2008 4:02 pm 
Trooper

znala sam ja da ovo neće dobro završiti čim je meni obyzouth rekla "ajde dođi na forum"..... :| a jel baš moram učiti kako se lijepo vrišti???

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour